Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

De Leeuwerik onderscheiden met 2 duurzaamheidskeurmerken


DE KOOG-TEXEL - Het familiebedrijf De Leeuwerik - met negen vakantiehuizen in De Koog - heeft recent twee duurzaamheidskeurmerken behaald. De lokale en duurzame bedrijfsvoering heeft zowel het regionale keurmerk ‘Waddengoud’ als het internationale keurmerk ‘Green Key’ opgeleverd. Het internationale duurzaamheidskeurmerk Green Key heeft De Leeuwerik beoordeeld met de hoogste waardering: goud. De recente rennovatie, duurzame keuzes en de duintuin zorgen ervoor dat De Leeuwerik goed heeft gescoord.


Green Key Goud

Naast de standaard vereisten, waaronder waterbesparende maatregelen, ecologische keuzes en ledverlichting, zijn er ook bonuspunten te verdienen. Die gingen bij De Leeuwerik naar het reinigen van afwasborstels voor hergebruik. “Volgens Green Key zijn wij de eerste die dat doen. Ook onze afvalbak met drie afvalstromen (plastic-, groen- en restafval) in de vakantiehuizen is nog redelijk uniek op vakantieparken.” Glas en papier worden uiteraard ook gescheiden ingezameld.


Waddengoud accommodatie
De Leeuwerik mag zich nu een ‘Waddengoud accommodatie’ noemen. “De vernieuwingsslag naar duurzaamheid, lokale producten voor inrichting en natuurlijke uitstraling maakt dat dit bedrijf, zeker gezien ook de toekomstplannen een voorbeeld is.”, aldus de keurmeester van Waddengoud.  
Al 50 jaar een familiebedrijf
De Leeuwerik bestaat sinds 1972 en is opgericht door de opa en oma van de huidige eigenaren. Desirée, Suzanne en Wouter Boon runnen het bedrijf sinds april 2020. De overname was onverwachts, toen hun vader Maarten Jan Boon plots overleed. De zussen en broer hebben de afgelopen twee jaar de tijd genomen om alles binnen het bedrijf te herzien en het bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Duurzame plannen

“De basis staat nu. Over vijf jaar willen we energieneutraal zijn. Dat is best een uitdaging, ons oudste vakantiehuis is uit 1958. We onderzoeken nu weke stappen we kunnen nemen op weg naar deze missie. Tot die tijd blijven we zeker niet stil zitten. We zijn namelijk allergisch voor de uitspraak: “Het gaat al jaren zo, dus we houden het zo”. We kijken graag naar hoe het ook anders kan en blijven onszelf steeds afvragen of er ook een duurzamere manier is.”


Over De Leeuwerik
In De Koog verhuurt De Leeuwerik eigen vakantiehuizen op eigen terrein. Deze huizen zijn ingericht voor vier personen. De namen en het interieur van de vakantiehuizen zijn gebaseerd op de locatie en de familiegeschiedenis. Sinds 2020 wordt het bedrijf gerund door de derde generatie van de familie Boon. Op het erf is de bakkerij van Wouter Bakker, waar elk weekend ambachtelijke zuurdesembroden, croissants en andere lekkernijen worden gebakken.


Publicatiedatum: 18 augustus 2022.
Foto: De Leeuwerik Texel.

De Leeuwerik onderscheiden met 2 duurzaamheidskeurmerken
Vergroot deze afbeelding