Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

De Wadden voor Dummies krijgt Waddengoud


WADDEN - Stichting Over ’t Wad heeft onlangs het Waddengoud keurmerk ontvangen. Drijvende kracht van de stichting is Henk Tameling. Met de website www.dewaddenvoordummies.nl wil de stichting het publiek informeren over zeer diverse onderwerpen die het Wad aangaan. De website geeft antwoordt op veel gestelde vragen over de Wadden en via Henk’s persoonlijke blog laat hij de ontwikkelingen zien die het gebied doormaken. Kortom, een website die echt een toevoeging biedt voor de Waddenregio.

Wat te doen bij de zeespiegelstijging? Wat is Oerol? Wat is het Waddenfonds? Wanneer schrijf je ‘Wadden’ met een hoofdletter? Wat is Waddengoud? Dit is een kleine greep van de onderwerpen die op www.dewaddenvoordummies.nl staan vermeld. Van economie, natuur, onderwijs tot aan vervoer, festivals en zandplaten, bijna alles komt aan bod. Ook heeft de site een webwinkel met boeken van Henk die uiteraard over de Wadden gaan. “Een veelzijdige en unieke website die daarom het Waddengoud dik heeft verdiend”, aldus Henk Pilat, directielid van Stichting Waddengroep/Waddengoud.

Over Henk Tameling
Henk Tameling (1952) is als docent en (interim)schoolleider verbonden geweest aan onderwijsinstellingen in Friesland, Groningen en de Randstad. Functie tot aan pensionering augustus 2018: waarnemend rector van het Coornhert Lyceum, Haarlem. Tameling was directeur van de Waddenvereniging en uitgever van de boot-aan-bootkrant Over ’t wad en Terschelling Magazine. Henk Tameling publiceert tweewekelijks over zijn belevenissen op Vlieland, Terschelling en de andere Waddeneilanden  in de Harlinger Courant.

Als vrijwilliger is hij actief bij het Westfries Museum ( bestuur Vrienden van het Museum), The time is now foundation (Raad van Advies) en Springtide Academy.  Ook is Henk in het verleden voor bepaalde tijd lid van de Raad van Toezicht van Stichting Waddengroep geweest.Publicatiedatum: 17 juli 2019.
Foto: screenshot dewaddenvoordummies.nl.

 

 

De Wadden voor Dummies krijgt Waddengoud
Vergroot deze afbeelding