Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Dichter Gritter en fotograaf Meindert van Dijk geven kleur aan festival op het Cultuurerf


DEN ANDEL - Waddengoud dichter Gritter uit het Groningse Den Andel en Waddengoud-fotograaf Meindert van Dijk uit het Friese Sexbierum slaan de handen in één en geven acte de présence tijdens het festival 'Dichters op het erf' van het Cultuurerf Andledon in Den Andel. Tijdens het festival op 15 juli vertoont Dichter Gritter zijn dichtkunsten en exposeert Meindert van Dijk waddenfoto's.

Tevens krijgt Gritter uit handen van de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Waddengroep, Harm Evert Waalkens, het Waddengoud keurmerk officieel uitgereikt.

Het Cultuurerf is begin dit jaar opgericht door Erik Gritter, alias dichter Gritter, en partner Johanna Davids. Bedoeling ervan is om dé culturele hotspot van Noord-Groningen te worden. Dichters, verhalenvertellers, muzikanten, fotografen en andere kunstenaars zullen hier regelmatig optreden.

Tijdens het festival dragen dan ook maar liefst acht dichters hun gedichten voor aan het publiek. Dichter Gritter zwerft als 'walk by poet' over het erf om zo het wandelende publiek te verrassen met zijn poëzie en Waddengoud-fotograaf Meindert van Dijk toont een selectie van zijn mooiste foto's van de Wadden. Celliste Lotte van Velthoven en violiste Inge Muntendam zorgen voor muzikaal genot.

Tevens is er een markt waar ook Waddengoud gecertificeerde streekproducten te koop zijn. Zo verkoopt Waddengoud-boerderijwinkel Pieterburen haar waar, promoot fotograaf Meindert van Dijk zijn wandelingen en excursies door het gebied en Uitgeverij Vliedorp Houwerzijl brengt ondermeer het boek 'Zinnen verzetten rond het Lauwersmeer' van Gritter en Jan Willems aan de man.

Het valt op dat steeds meer regionale bedrijven samenwerken, en dan met name de Waddengoud gecertificeerde bedrijven van verschillende eilanden en kustgebieden.

"Dit juichen wij alleen maar toe. De Waddenzee is sinds 2009 Werelderfgoed geworden en staat wereldwijd op de kaart. Dit betekent een steeds grotere toestroom van mensen die je iets te bieden moet hebben wat juist de puurheid van het gebied vertegenwoordigt. En deze bundeling van krachten tussen Waddengoud gecertificeerde bedrijven zorgt dat de eilanden en met name ook de kuststroken veel aantrekkelijker worden door het aanbod van steeds meer eerlijke en streekgebonden activiteiten", aldus Harm Evert Waalkens.

Dichter Gritter en fotograaf Meindert van Dijk geven kleur aan festival op het Cultuurerf
Vergroot deze afbeelding