Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Diverse Waddengoud activiteiten op Festival OVER de VLOED


GRONINGEN - Een festival over maar liefst 90 km Groningse Waddenzeedijk. Van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl. Langs het net nieuw aangelegde fietspad ‘Kiek over de Diek’ van 90 kilometer. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Festival OVER de VLOED vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2016. Openingsact is een concert achter de dijk tussen de fuikenstekken van 'tAiland. Onder andere Waylon treedt op.

‘tAiland Lauwersoog, de Najade, Catering Gekruid & Geroerd en Galerie Het Raadhuis doen mee aan het festival. Alle 4 dragen het Waddengoud-keurmerk voor hun activiteiten en producten.

Festival OVER de VLOED
Het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek‘ is bijna klaar. Het verbindt het meest westelijke punt Lauwersoog, met het meest oostelijke punt van onze provincie, Nieuw Statenzijl. Het loopt langs of op de dijk, waardoor je een mooi uitzicht hebt op de Waddenzee. Naast het fietspad bij de dijk zijn er ook tien fietsrondjes van 6 tot 25 kilometer. Langs de dijk komen trekkershutten, TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en camperplaatsen, zodat overnachten ook gemakkelijker wordt.

Het is een gebied om te vieren en dat is precies wat er gaat gebeuren op 3, 4 en 5 juni met festival OVERdeVLOED. Alle inwoners en ondernemers laten zien welke prachtige dingen ze te bieden hebben. Het gebied van ‘Kiek over Diek’ grenst aan het Werelderfgoed Waddenzee van UNESCO. Het is een bijzonder gebied dat het waard is om te bekijken en te beleven. Het festival wordt een regionaal festival vol feestelijkheden voor inwoners,  ondernemers en toeristen.

Activiteiten Waddengoud bedrijven

Plankton kijken bij ‘tAiland Lauwersoog ( en natuurlijk

Oesters plukken met de Najade, Gekruid & Geroerd en ‘tAiland Lauwersoog

Schilderen op de dijk met Galerie Het Raadhuis
Thema-expositie ‘Kiek op de Diek’ bij Galerie Het Raadhuis

Publicatiedatum: 20 mei 2016.
Bron: OVER de VLOED / 'tAiland.

Diverse Waddengoud activiteiten op Festival OVER de VLOED
Vergroot deze afbeelding