Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied
Donderdag 21 juni: Langste dag diner op Texel
TEXEL - Annette van Ruitenburg van Culinaire Eiland Projecten op Texel organiseert op donderdag 21 juni 2018 het ‘Langste dag diner’. De Texelse culinair publiciste doet dit samen met STAAL catering en Vrienden van de Waddel. Het diner vindt plaats op schapenkaasboerderij De Waddel in Den Burg-Texel. Kom jij ook eten?
- Aanvang vanaf 18.30 (dan wordt er ook gemolken).
- Aan tafel om 19.30.
- Eindtijd 22.00.
- Locatie: De Waddel, Westergeest 4, 1791 LJ Den Burg
- Proeverij: ‘Alles van het Lam’, ook schapenkaas en verder van alles van het eiland, als inspiratie het boek De Smaak van Texel.
- Prijs 25,00 inclusief welkomstdrankje.
- Opgeven via: info@staalhaarlem.nl of telefonisch: Sabien Bosman STAAL op Locatie: 06 55 74 06 85
- Er is ruimte in het weiland, bij de schapenboet voor maximaal 50 deelnemers (bij tegenvallend weer gaat het diner plaatsvinden in de boet).
- Tip: neem een warme trui mee en als je op de strobaal zit en je wilt een kussentje neem dat dan ook mee
Organisatie: Sabien Bosman, Jan-Willem Bakker en Annette van Ruitenburg (STAAL catering, Vrienden van de Waddel, Culinair Eiland).
Menu& proeverij
- Vlierekier, vlierbloesemsiroop, bubbels alcoholisch, non- alcoholisch, droge schapenworst, Waddel-Tapa’s.
- Lamsvleesproeverij, vegetarische variant Texelse Shiitake, Texelse pasta, schapenkaas, de laatste Texelse asperges.
- Salade met wildpluk uit de “schapenapotheek” naast de schapenboet.
- Kweepeer compote uit de Eendenkooi.
- Dessert trifle, Texelse aardbeien.
- Schapenboterkoek met hondsdraf en tijm, koffie, thee.
- Wijnen van Le Clos des Suds, importeur Annette van Ruitenburg, per glas / per fles, te koop in het barretje.
Sfeertje alvast voorproeven? www.annettevanruitenburg.nl