Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Droom wordt werkelijkheid: Terschelling ABC prentenboek gaat er komen


TERSCHELLING - Het Terschelling ABC Prentenboek gaat er komen! Via een crowdfundingactie hebben maar liefst 242 donateurs in 33 dagen genoeg geld bij elkaar gebracht om het prentenboek te maken. In dit ’Terschelling ABC’ zijn alle letters van het alfabet uitgebeeld met een tekening en een verhaal met Terschellinger inslag. Initiatiefneemster en auteur van het boek Marloes Fopma - ook bekend als het Eilandmeisje, de Verhalenjutter van Terschelling - liep al jaren rond met dit idee. Met het boek wil ze de eilandcultuur vastleggen voor volgende generaties. Eind november presenteert ze het boek.

'Met 242 donateurs crowdfundingactie succesvol voor Terschelling ABC prentenboek’ 

Marloes Fopma is bekend als Eilandmeisje, de Verhalenjutter van Terschelling. Met haar verhalen deelt ze de liefde voor het eiland en de eilandcultuur. Zij droomt al een tijdje van dit boek. Marloes: “Hiermee wil ik een stuk eilandcultuur vastleggen voor volgende generaties. Het is fantastisch dat zo veel mensen in dit boek geloven. Ik heb mooie, persoonlijke reacties gekregen!”

Opbrengst

Het boek wordt gemaakt met behulp van een crowdfundingactie. De actie was op 14 februari gestart en had een looptijd van 33 dagen om het streefbedrag van € 14.000,- te halen. Drie dagen voor afloop was dit bedrag al binnen. En uiteindelijk was het project geslaagd met maar liefst 105 %. Marloes: “Ik kan het boek dus echt gaan maken en uitgeven! De volledige opbrengst gaat naar het maken van de tekeningen, de opmaak, drukkosten en de verzending. Geweldig ook dat zo veel ondernemers én organisaties meedoen zoals Staatsbosbeheer, Oerol, de VVV, Rederij Doeksen, Schylge myn Lântse, kinderopvang Prokino en vele anderen. Het was een flinke klus en ik ben blij dat ik voor deze vorm heb gekozen, zo wordt het een boek van en voor ons allemaal. Want de betrokkenheid, daar ben ik heel dankbaar voor! Nu kijk ik erg uit naar het creatieve proces.”

Tekeningen door Aart Kramer

De tekeningen in het boek worden gemaakt door eilander Aart Kramer van Atelier Le Fou. Hij is al druk aan het schetsen. Marloes: “De eerste tekeningen zien er veelbelovend uit.  Dit ‘Terschelling ABC’ wordt een prachtig vormgegeven prentenboek dat in de boekenkast van elke Terschelling-liefhebber thuishoort!” 

Wedstrijd

Als extraatje volgt er nog een wedstrijd op de Facebook-pagina van Eilandmeisje. “Hier kun je meedoen aan de verkiezing van een letter en word je op de hoogte gehouden van het maakproces”. Eind november wordt het ‘Terschelling ABC’ gepresenteerd.

Waddengoud

Fopma combineert cultuur en natuur van Terschelling met elkaar via ondermeer haar verhalentochten. Daarom kreeg ze een jaar eerder al het Waddengoud-keurmerk uitgereikt voor haar activiteiten van het Eilandmeisje.

 

 

Publicatiedatum: 21 maart 2019.
Foto: afbeelding rechtsboven is een dummy. Logo door Danny van Mullekom en illustratie dummy door Aart Kramer.

 

Droom wordt werkelijkheid: Terschelling ABC prentenboek gaat er komen
Vergroot deze afbeelding