Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Duitse media wederom positief over Werelderfgoed Pakketreizen


WADDEN - Vorig jaar heeft een Duitse delegatie van journalisten een deel van de 7-daagse Werelderfgoed Waddenzee pakketreis zelf meegemaakt. Deze reis heeft Stichting Waddengroep samen met bedrijven van Oosterend op Terschelling en e Duitse touroperator ‘Reisen mit Sinnen’ ontwikkeld. De Duitsers waren uiterst positief in de media en nog steeds, want deze maand verscheen er nog een artikel in de Neue Westfälische, zowel online als in de krant.

Lees het artikel: Watt entdecken

7-daagse Werelderfgoed Waddenzee pakketreis

In 2017 heeft Stichting Waddengroep samen met de ondernemers van Waddengouddorp Oosterend op Terschelling en de Duitse touroperator Reisen mit Sinnen in Dortmund deze Werelderfgoed Waddenzeepakketreis samengesteld. De touroperator heeft de groepsvakantie inmiddels in de Duitse markt gezet. Vanzelfsprekend was de 7-daagse reis een stuk uitgebreider dan de persreis. In de volledige versie doen ze ondermeer ook een stadstour door Harlingen, een rondreis langs de gehele Friese waddenkust en een wandeltocht door Dark Sky Park en Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling.

Kernwaarden pakketreis

Kleinschaligheid, duurzaamheid, persoonlijke aandacht en streekeigen beleving en gastheerschap zijn de pijlers van de groepsvakantie. Het keurmerk Waddengoud staat garant voor deze waarden. Zo worden de bouwstenen van de nu ontwikkelde pakketreis voor het overgrote deel door ondernemers aangeboden die aangesloten zijn bij het Waddengoud-netwerk. Deze waarden passen bovendien bij het soort kwaliteitstoerisme dat overheden en belangenorganisaties voor het Werelderfgoed Waddenzee voor ogen hebben.

Pakketreis mogelijk gemaakt door de Waddenagenda, Provincie Fryslân en partners 

In het kader van het Interreg 5a project Waddenagenda heeft de  provincie Fryslân Waddengoud opdracht gegeven om de mogelijkheden van een Waddenzee Werelderfgoed pakket te onderzoeken. De reis die Reisen mit Sinnen nu aanbiedt is hier een direct resultaat van.

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 27 februari 2019.
Foto: © Willem Jacob.

 

 

Duitse media wederom positief over Werelderfgoed Pakketreizen
Vergroot deze afbeelding