Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis


WADDEN - Van zondag 3 juni tot en met dinsdag 5 juni zal een delegatie van Duitse journalisten het Friese waddengebied aandoen. Zij gaan hier onder leiding van Stichting Waddengroep en de Waddenvereniging de onlangs ontwikkelde Werelderfgoed Waddenzee pakketreis uitproberen. Dit is een 7-daagse samengestelde groepsreis waarbij reizigers bijzondere kwaliteiten van het Werelderfgoed Waddenzeegebied ontdekken, zowel op een eiland als langs de vaste wal. De pakketreis doet ondermeer Harlingen, Paesens-Moddergat, Lauwersoog, de Waddenzee en Terschelling aan. De Duitse media doet een verkorte versie van deze reis.

Persreis

Friederike Liebmann van Stichting Waddengroep ontvangt de groep journalisten in Paesens-Moddergat. Op locatie laten ze zich informeren over de stand van zaken van de projecten van Sense of Place in kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 bekijken om uiteindelijk via Lauwersoog, Holwerd en daarna met een klipper naar Oosterend op Terschelling te zeilen. Onder Terschelling vallen ze droog en al wadlopend vertrekken ze naar Waddengoud-dorp Oosterend. Drie dagen duurt de persreis .

“Op deze manier proberen we deze ‘groene’ reis onder de aandacht te krijgen in Duitsland. Onze oosterburen kennen al langer het fenomeen van pakketreizen in hun deel van het waddengebied. Hier ontbrak het nog aan een dergelijke reis”, aldus Friederike Liebmann.

7-daagse Werelderfgoed Waddenzee pakketreis

In 2017 heeft Stichting Waddengroep samen met de ondernemers van Waddengouddorp Oosterend op Terschelling en de Duitse touroperator ‘Reisen mit Sinnen’ in Dortmund deze pakketreis samengesteld. De touroperator heeft de groepsvakantie inmiddels op de Duitse markt gezet. Vanzelfsprekend is de 7-daagse reis een stuk uitgebreider. In deze versie doen ze ondermeer ook een stadstour door Harlingen, een rondreis langs de gehele Friese waddenkust waarbij ze landschapskunst-plaatsen van Sense of Place bezoeken en een wandeltocht door Dark Sky Park en Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling.

Kernwaarden pakketreis

Kleinschaligheid, duurzaamheid, persoonlijke aandacht en streekeigen beleving en gastheerschap zijn de peilers van de groepsvakantie. Het keurmerk Waddengoud staat garant voor deze waarden. Zo worden de bouwstenen van de nu ontwikkelde pakketreis voor het overgrote deel door ondernemers aangeboden die aangesloten zijn bij het Waddengoud-netwerk. Deze waarden passen bovendien bij het soort toerisme dat overheden en belangenorganisaties voor het Werelderfgoed Waddenzee voor ogen hebben.

Pakketreis mogelijk gemaakt door de Waddenagenda, Provincie Fryslân en partners

Deze persreis wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg 5a project de Waddenagenda. Hierbij werkt de Provincie Fryslân samen met partners uit Duitsland en Groningen om het Waddenzee Werelderfgoed beter bekend te maken. De Waddenagenda heeft ook de ontwikkeling van de pakketreis mogelijk gemaakt. 

De volgende Waddengoud-gecertificeerde bedrijven zijn bij deze persreis betrokken:

       

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 4 juni 2018.
Foto: Klipper Willem Jacob (© Willem Jacob)

 

Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis
Vergroot deze afbeelding