Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Duitse persreis Werelderfgoed Waddenzeepakketreizen werpt vruchten af


WADDEN - Afgelopen maand heeft een 3-daagse persreis plaatsgevonden van Duitse journalisten die een gedeelte van de 7-daagse Werelderfgoed Waddenzeepakketreis hebben beleefd. De journalisten Alexandra en Sven Oliver Rüsche hebben er een blog over geschreven op een website met bijzondere reistips. Een uitgebreid artikel afgewisseld met diverse foto’s en een filmpje.

Zij prijzen de landschappelijke en culturele beleving van de reis. Bijzonder vonden zij het te bouwen kunstwerk in de Waddenzee bij Wierum, de verse gevangen vis en oesters uit de Waddenzee, de overtocht van Holwerd naar Terschelling per zeilboot en alle lekkere streekproducten aan boord. Ook het wadloopavontuur naar Terschelling halen ze aan in het artikel.

Lees het hele Duitstalige blog op Reiseratgeber24.de

7-daagse Werelderfgoed Waddenzee pakketreis

In 2017 heeft Stichting Waddengroep samen met de ondernemers van Waddengouddorp Oosterend op Terschelling en de Duitse touroperator Reisen mit Sinnen in Dortmund deze Werelderfgoed Waddenzeepakketreis samengesteld. De touroperator heeft de groepsvakantie inmiddels in de Duitse markt gezet. Vanzelfsprekend was de 7-daagse reis een stuk uitgebreider dan de persreis. In de volledige versie doen ze ondermeer ook een stadstour door Harlingen, een rondreis langs de gehele Friese waddenkust en een wandeltocht door Dark Sky Park en Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling.

Kernwaarden pakketreis

Kleinschaligheid, duurzaamheid, persoonlijke aandacht en streekeigen beleving en gastheerschap zijn de pijlers van de groepsvakantie. Het keurmerk Waddengoud staat garant voor deze waarden. Zo worden de bouwstenen van de nu ontwikkelde pakketreis voor het overgrote deel door ondernemers aangeboden die aangesloten zijn bij het Waddengoud-netwerk. Deze waarden passen bovendien bij het soort kwaliteitstoerisme dat overheden en belangenorganisaties voor het Werelderfgoed Waddenzee voor ogen hebben.

Pakketreis mogelijk gemaakt door de Waddenagenda, Provincie Fryslân en partners 

In het kader van het Interreg 5a project Waddenagenda heeft de  provincie Fryslân Waddengoud opdracht gegeven om de mogelijkheden van een Waddenzee Werelderfgoed pakket te onderzoeken. De reis die Reisen mit Sinnen nu aanbiedt is hier een direct resultaat van.

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 3 juli 2018.
Foto: © Willem Jacob.

 

 

Duitse persreis Werelderfgoed Waddenzeepakketreizen werpt vruchten af
Vergroot deze afbeelding