Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Duitsland ontdekt Vlielands Duo Drijfhout


VLIELAND - Het Vlielandse Duo Drijfhout is één van de hoofdacts tijdens het Maritiem festival in de museumhaven van Kiel in Duitsland. Het folkduo Drijfhout is uitgenodigd om muziek te laten horen van hun nieuwe cd ‘Hout Vaart’.  Het festival vindt plaats in het weekend van 8-10 juni.

De muziek van Drijfhout bevat naast eigen werk veel traditionele muziek van Vlieland en de rest van het Waddengebied. Muziek waar de Vlielandse dansgroep ’t Piasterke nog op danste, oude werkliederen, vissersliederen van de Wadden en andere seasongs.

Om dit unieke repertoire hebben de Vlielanders een prominente plek in het programma van het festival kunnen bemachtigen. Daarnaast was de organisatie onder de indruk van de ijzersterke en humoristische presentatie van de heren van Drijfhout.

'Hout Vaart' cd
Te koop bij:

Theater programma 'Hout Vaart'
Drijfhout speelt komende maand wekelijks in theater Podium Vlieland. Hier spelen zij hun muziektheaterprogramma ‘Hout Vaart’ over muziek en verhalen van Vlieland en hun belevenissen (ver) daarbuiten. Een avond vol mooie muziek met veel anekdotes en met humor gebracht.

Meer informatie over het muziektheaterprogramma 'Hout Vaart'.

Kiel
Kiel is een van de belangrijkste havensteden van de Oostzee, met een rijke historie in de traditionele zeilvaart. De stad kent dan ook vele evenementen op het gebied van zeilvaart, historie en maritieme muziek. De museumhaven, waar tientallen prachtige historische schepen liggen, vormt het decor voor een weekend met de beste traditionele en maritieme muziek uit Noordwest-Europa.

Duitsland ontdekt Vlielands Duo Drijfhout
Vergroot deze afbeelding