Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Dutch Birding Vogelweekend op Texel


TEXEL - Van vrijdag 12 oktober tot en met maandag 15 oktober 2018 wordt het 33e Dutch Birding Vogelweekend georganiseerd op Texel. De organisatie is in handen van het Waddengoud-gecertificeerde Vogelinformatiecentrum Texel en de Dutch Birding Association. 

Doel van dit weekend is om met veel vogelaars in het veld, zoveel mogelijk interessante vogels te vinden. Gedurende de avonden (vrijdag, zaterdag en zondagavond) worden er in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp, lezingen over vogels georganiseerd. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Overdag is het Vogelinformatiecentrum Texel (in De Cocksdorp) de uitvalsbasis. Hier kun je terecht om even bij te komen en om de waarnemingen uit te wisselen met altijd wel aanwezige medevogelaars. Je kunt hier ook je waarnemingen even op de kaart zetten zodat andere vogelaars er ook van kunnen genieten. 

Swarovski en Opticron aanwezig tijdens Dutch Birding Vogelweekend

Het gehele weekend is Swarovski Optik in het Vogelinformatiecentrum aanwezig voor service, schoonmaken van je kijker of telescoop, en natuurlijk kun je alle nieuwe modellen van Swarovski (waaronder de nieuwe carbon statieven) proberen. Ook het Engelse Optiekmerk Opticron is aanwezig.

Verder zijn er ook vele vogelexcursies die het Vogelinformatiecentrum organiseert dit weekend.

 

Publicatiedatum: 4 oktober 2018.
Foto: © Vogelinformatiecentrum Texel.

 

Dutch Birding Vogelweekend op Texel
Vergroot deze afbeelding