Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Dutch Birding weekend in oktober op Texel


TEXEL - Van vrijdag 9 oktober tot en met zondag 11 oktober 2020 vindt het Dutch Birding-vogelweekend plaats op Texel. De organisatie is in handen van Dutch Birding en het Vogelinformatiecentrum Texel. Doel van dit weekend is om met vogelaars in het veld zoveel mogelijk interessante vogels te vinden.

Wegens corona is het evenement aangepast. Dit jaar heeft de organisatie moeten besluiten het avondprogramma volledig te laten vervallen. Helaas! Enorm balen natuurlijk voor zowel de bezoekers, de mensen die een lezing zouden geven als de organisatoren. De lezingen zullen naar een ander moment worden doorgeschoven. De focus zal dus volledig komen te liggen op het zoeken naar de soort van het weekend, waarvoor Swarovski Optik ook dit jaar weer een prachtige prijs ter beschikking heeft gesteld!

Overdag is het Vogelinformatiecentrum Texel (in De Cocksdorp) de uitvalsbasis. Hier kun je terecht om even bij te komen en om de waarnemingen uit te wisselen met medevogelaars. Je kunt hier ook je waarnemingen even op de kaart zetten zodat andere vogelaars er ook van kunnen genieten. Het gehele weekend is Swarovski Optik in het Vogelinformatiecentrum aanwezig voor service, schoonmaken van je kijker of telescoop, en natuurlijk kun je alle nieuwe modellen, waaronder de NL Pure, en de ATX115 van Swarovski proberen.

Het staat iedereen met een vogelpassie vrij om mee te doen met het Dutch Birding vogelweekend. Wil je meedoen, dan moet je zelf zorg dragen voor vervoer en een accommodatie op Texel.

Meer info: Dutch Birding Weekend Texel

 

Publicatiedatum: 24 september 2020.
Foto: © Vogelinformatiecentrum Texel (foto genomen vóór corona).

Dutch Birding weekend in oktober op Texel
Vergroot deze afbeelding