Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Een kijkje in de Waddengoud-keuken op de kerstmarkt Harlingen


De Waddenvereniging, Historische Zeilvaart Harlingen en Waddengoud doen mee met de Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen a.s. zaterdag 10 december van 15.00 tot 21.00 uur. De Waddenvereniging en De Historische Zeilvaart Harlingen geven ‘een kijkje in de keuken’. Waddengoud staat met een assortiment van haar producten aan de Zoutsloot bij de Waddenvereniging.

Hier staat ook Waddengoud-fotograaf Geertjan Plooijer met ondermeer zijn collectie Waddenfotografie. Restaurant Greate Pier uit Kimswerd maakt tijdens de markt van Waddengoud Texels lamsvlees en Texel rundvlees heerlijke stoofpotjes. Zij staan met hun stand bij natuurvoedingswinkel Roode Ploeg.

De Waddenvereniging geeft letterlijk een kijkje in de keuken met een kleine proeverij van kleine gerechten gemaakt van Waddengoud harder. Jana Buck van Waddengoud gecertificeerd zeilschip Excelsior bereidt de proeverij. Daarnaast vertellen medewerkers van de Waddenvereniging in een persoonlijk gesprek meer over hun werk voor het Werelderfgoed Waddenzee. De vergaderruimte van de Waddenvereniging is tijdelijk ingericht als kleine bioscoopzaal. Op het prikbord kunnen belangstellenden ideeën kwijt voor een gezonde Waddenzee. De bemanning van de Historische Zeilvaart is ook aanwezig en zal de zeilvloot promoten.

Waddengoud heeft naast de proeverij bij de Waddenvereniging een kraam langs de Zoutsloot. Hier is een uitgebreider assortiment aan Waddengoudproducten te verkrijgen. Naast Waddengoud heeft Waddengoud-fotograaf Geertjan Plooijer zijn prachtige Waddenfoto’s uitgestald. Restaurant Greate Pier uit Kimswerd kookt tijdens de markt met Waddengoud Texels lamsvlees en Texel rundvlees. Het vlees is afkomstig van de familie Hin van Boerderij Hoogvliet in De Waal op Texel. Greate Pier werkt ook samen met natuurvoedingswinkel Roode Ploeg en zal daar staan met hun stand.

Kortom, een echte Waddengoud-kerstmarkt.

Zoutsloter Kerstmarkt
De Zoutsloter Kerstmarkt is door landelijke magazines en dagbladen als een van de mooiste kerstmarkten van Nederland getipt. De Zoutsloot is een idyllisch grachtje met aan weerszijden prachtige gerestaureerde huizen. Het kantoor van de Waddenvereniging zit in een voormalige snoepjesfabriek. Tijdens de kerstmarkt staan er langs de gracht allerlei kraampjes, er is sfeervolle kerstmuziek en zijn de gevels en interieurs van de monumentale panden door de bewoners vaak prachtig versierd.

Foto: Zoutsloter Kerstmarkt

Een kijkje in de Waddengoud-keuken op de kerstmarkt Harlingen
Vergroot deze afbeelding