Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Eerste vakantiepark op Terschelling krijgt Waddengoud keurmerk


OOSTEREND TERSCHELLING - Donderdag 10 juli krijgt Vakantiepark Tjermelân in Oosterend op Terschelling het streekkeurmerk Waddengoud uitgereikt. Oeds Bijlsma, directeur beleid van de Provinsje Fryslân, zal die dag het Waddengoud overhandigen aan Melis de Vries, eigenaar van Tjermelân.

Met onder andere een Green Key Goud label, de prachtige ligging bij natuurreservaat de Boschplaat en het organiseren van sterrentochten in de omliggende natuur van het Waddeneiland, biedt Tjermelân een onderscheidende en verantwoorde Waddenbeleving. Hiervoor ontvangt het park het streekkeurmerk en is hiermee het eerste recreatiepark op Terschelling met Waddengoud.

De ligging van Tjermelân in de oostelijke punt van Terschelling, naast Europees natuurreservaat de Boschplaat en vlakbij de Waddenzeedijk en het duinlandschap, maakt het een erg mooi gebied om in te vertoeven.

“Diverse bungalows hebben een prachtig weids uitzicht tot aan de Waddendijk”, aldus Melis de Vries. En niet alleen overdag, maar ook ’s nachts kan er genoten worden. Het oostelijk gedeelte van het eiland is namelijk één van de weinige gebieden in Nederland die nog nauwelijks last heeft van lichtvervuiling. Bij een heldere nacht is er dan ook een stralende sterrenhemel te zien.  “We maken diverse sterrentochten bij nacht door het natuurgebied en we hebben zelfs plannen om het eerste Dark Sky Park van Nederland te worden”.

Het is niet toevallig dat Tjermelân zich inzet tegen lichtvervuiling, want in de hele breedte is Vakantiepark Tjermelân een koploper op gebied van milieuvriendelijkheid. Voor ondermeer het watergebruik, schoonmaak, afvalverwerking, energie en terreinbeheer hebben ze diverse maatregelen getroffen om dit te bewerkstelligen. Hiervoor bezit het bedrijf zelfs het internationale keurmerk Green Key Goud. Green Key is er voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, die serieus en controleerbaar bezig zijn met de duurzaamheid en meer aan het milieu doen dan de wet- en regelgeving van hen verlangt. En met ‘Goud’ hebben ze hoogste kwalificatie binnen het Green Key systeem.

Reden te meer voor Stichting Waddengroep, eigenaar van Waddengoud, om aan het vakantiepark Waddengoud toe te kennen. Hiermee is Tjermelân het derde bedrijf op Terschelling met een Waddengoud keurmerk. Eerder gingen boerderijwinkel De Zeekraal en Puur Terschelling, beide ook in Oosterend, het recreatiepark voor.

“Tjermelân is een mooie toevoeging aan het netwerk van Waddengoud gecertificeerde bedrijven. En niet alleen voor Terschelling, maar voor de hele Waddenregio dragen Tjermelân en andere Waddengoud-bedrijven bij om ons Waddengebied op de kaart te zetten”, vertelt Frank Dankmeijer van Stichting Waddengroep.


Datum: 9 juli 2014.
Foto: Vakantiepark Tjermelân.

Eerste vakantiepark op Terschelling krijgt Waddengoud keurmerk
Vergroot deze afbeelding