Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Eilandhopper: dienstregeling naar de Waddeneilanden, overnachten en droogvallen


WADDEN - In de zomermaanden kunnen Wadliefhebbers weer naar de Waddeneilanden varen met de Eilandhopper. Dit zijn 3 historische zeilklippers die een alternatief bieden voor de vaste veerdiensten naar de eilanden. Sterker nog, je vakantie begint al met een prachtig avontuur met de Eilandhopper! Je kunt een enkele overtocht boeken, maar ook een hele week meezeilen. Tijdens het eilandhoppen kun je aan boord overnachten, maar het is ook mogelijk om zelf een hotel, camping of bed & breakfast te organiseren.

De Eilandhopper maakt een rondreis over het IJsselmeer en de Waddenzee langs de Waddeneilanden. Met start elke zaterdag in Amsterdam en Lauwersoog. De klippers doen Enkhuizen, Texel, Vlieland, Terschelling, Harlingen, Ameland, Schiermonnikoog, Lauwersoog, Stavoren en Lelystad aan. Naast de dienstregeling tussen de afvaarthavens, zijn er ook diverse rondvaarten vanaf de Waddeneilanden.

Afhankelijk van het tij

De zeilschepen varen in een dienstregeling over de Waddenzee. Deze dienstregeling stellen ze vast aan de hand van het getij, want alleen met hoogwater kunnen de klippers over de zandplaten zeilen.

Overnachten en droogvallen

Bij de overnachttochten breng je de nacht door op de Waddenzee en meestal valt het schip droog. Dat is een onvergetelijke manier om de Waddenzee te beleven. Een van de gasten van Eilandhopper schreef:

“Eilanden op de Filippijnen zijn mooi, Peru is ongelofelijk, maar om 6 uur de zon zien opkomen op de ‘Willem Jacob’ op een zandbank in de buurt van Schiermonnikoog is onbeschrijfelijk…..! “

Historische zeilklippers en mogelijkheid om mee te helpen met zeilen

Het eilandhoppen op het IJsselmeer en de Waddenzee doen ze met 3 traditionele zeilklippers: de Avontuur, de Willem Jacob en de Helena. Deze zeilschepen zijn meer dan 100 jaar oud en bieden je de unieke kans om op een avontuurlijke manier het Wad en de eilanden te ontdekken. Aan boord kan je de schipper en de maat meehelpen met het zeilen. Een kok zorgt voor lekker eten. Je kunt aan boord overnachten, in je eigen kooi, voorzien van dekbed.

Waddengoud voor de Willem Jacob

Klipper Willem Jacob kreeg in 2011 het Waddengoud keurmerk voor zijn tochten.

Dienstregeling Eilandhopper de Willem Jacob

 

Publicatiedatum: 22 februari 2019.
Foto: zeilklipper Willem Jacob (© Willem Jacob).

 

Eilandhopper: dienstregeling naar de Waddeneilanden, overnachten en droogvallen
Vergroot deze afbeelding