Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Eilandhopper verzorgt jaarlijkse veerdienst op Rottum op 7 september 2018


LAUWERSOOG – De zeilende veerdienst van Eilandhopper naar het onbewoonde eiland Rottum vaart niet heel vaak, maar wel met regelmaat: namelijk éénmaal per jaar. Normaal gesproken is het enige Groningse waddeneiland Rottum niet toegankelijk voor het publiek, maar voor Eilandhopper maakte Staatsbosbeheer een uitzondering. Na de geslaagde try-out van vorig jaar verlengde Staatsbosbeheer de vergunning.

Eigenaar-schipper Tsjerk Hesling Hoekstra: “Onder de vlag van Eilandhopper leggen we voortaan ieder jaar een bezoek af aan Rottum. Dit voorrecht is slechts vergund aan een viertal zeilschepen, waaronder dus onze klipper Willem Jacob. We zijn erg blij met deze toestemming. We organiseren de reis in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Waddenvereniging.”

Ooit woonden op Rottum boeren, kloosterlingen en strandjutters, maar de menselijke bewoning is allang verleden tijd. Nu vind je er vooral zeehonden en vogels. Het gebied wordt beschouwd als een van de mooiste onderdelen van Unesco Werelderfgoed Waddenzee.

Veerdienst Rottum vertrekt op 7 september 2018: er is nog plek!

Dit jaar vertrekt de veerdienst van Eilandhopper op 7 september naar Rottum, vanuit Lauwersoog. Meer informatie: www.eilandhopper.nl/nl/rottum/

 

Publicatiedatum: 10 augustus 2018.
Foto: © Willem Jacob.

 

Eilandhopper verzorgt jaarlijkse veerdienst op Rottum op 7 september 2018
Vergroot deze afbeelding