Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Eilandmeisje start bijzonder project: het Terschelling ABC-boek


OOSTEREND TERSCHELLING - Marloes Fopma is bekend als Eilandmeisje, de Verhalenjutter van Terschelling. Met haar verhalen deelt ze de liefde voor het eiland en de eilandcultuur. Op de vijfde verjaardag van haar bedrijf, afgelopen 14 februari, heeft zij haar nieuwste plan gepresenteerd: het Terschelling ABC-prentenboek.

In dit boek zijn alle letters van het alfabet uitgebeeld met een tekening en een verhaal met Terschellinger inslag. Marloes: “Dit idee had ik al een paar jaar in mijn hoofd en nu is het moment om het te verwezenlijken. Extra bijzonder aan mijn boek is dat de verhaaltjes vertaald worden in de drie dialecten van Terschelling: het Westers, Meslânzers en het Aasters. Zo wil ik een uniek stukje eilandcultuur bewaren!"

Crowdfunding Terschelling ABC-prentenboek

Op de dag van de (Eiland)liefde, 14 februari, lanceerde Eilandmeisje haar nieuwe project. Wat ook bijzonder is aan dit project is de crowdfunding. Door middel van donaties - met een tegenprestatie van Marloes - worden de productiekosten van het ‘Terschelling ABC’ gedekt. “Met jouw hulp kan dit unieke boek er echt komen. Je kunt kiezen uit negen tegenprestaties, oftewel Jut-vondsten. Je kunt bijvoorbeeld met Jutvondst 'Zeester’ je eigen boek vast reserveren. Door iets meer te doneren wordt je naam als sponsor in het boek vermeld.”

Verschillende ondernemers hebben al meegeholpen met een bijdrage. “Zoals met Jutvondst ‘Flessenpost’. Dan krijg je een boek en voor twee kinderen toegang tot het Wrakkenmuseum. En met Lutine-goud of Schatkist heb je recht op een boek en een masterclass creatief tekenen of overnachting met diner. Net wat bij jou past. Met jouw bijdrage maak je mogelijk dat dit boek er echt komt - duurzaam gedrukt - én jij hebt het als een van de eersten in handen.” 

Doneer en jut mee!

Wie deel wil uitmaken van dit eilander project heeft tot 19 maart 2019 de tijd om in te schrijven op de crowdfunding. Marloes: “Wees er dus snel bij. Tot die tijd kun je jouw eigen exemplaar alvast reserveren. De crowdfunding loopt via het platform Voordekunst. Een betrouwbare partner met ervaring in dit soort projecten. Wanneer we samen genoeg geld bij elkaar krijgen, wordt het ‘Terschelling ABC’ in november gepresenteerd. Uiteraard ben je dan van harte welkom op de presentatie van het boek!”

Doneer aan de crowdfundactie Terschelling ABC-prentenboek

Typisch Terschellings

Dat typischTerschellinger tintje zie je overal in terug, zoals al te zien is bij de A van Anker. “Daarbij komt een tekening bij van een groot Anker bij het duikteam op de Willem Barentzkade. Tijdens het voorlezen van het verhaal over het anker, kun je dus zelf nog veel meer verhalen toevoegen: bijvoorbeeld over de kleuren van de Terschellinger vlag, de Betonning en het Loodswezen, duikteam Ecuador en waarom er een muurtje op de haven staat. Zo kan iedereen voorlezen met ook weer eigen verhalen en wordt het een levendig boek van en voor iedereen die de liefde voor Terschelling deelt."

Prentenboek

De tekeningen voor het ‘Terschelling ABC’ worden gemaakt door Aart Kramer & Irina Filtzer van Atelier Le Fou. Hun werk is bekend van het prachtige Sprookjes & Sagen-boek en de bijbehorende tentoonstelling in ’t Behouden Huys. Ook maken zij de jut-klokken die in het Wrakkenmuseum en het Verhalen-atelier hangen. 

Marloes: “Kortom, dit ‘Terschelling ABC’ wordt een prachtig vormgegeven prentenboek dat in de boekenkast van elke Terschelling-liefhebber thuishoort!”

Meer informatie via Eilandmeisje: marloes@eilandmeisje.nl

Waddengoud

Fopma combineert cultuur en natuur van Terschelling met elkaar via ondermeer haar verhalentochten. Daarom kreeg ze een jaar eerder al het Waddengoud-keurmerk uitgereikt voor haar activiteiten van het Eilandmeisje.

 

Publicatiedatum: 18 februari 2019.
Foto: dummy van de cover van Terschelling ABC-prentenboek.

 

Eilandmeisje start bijzonder project: het Terschelling ABC-boek
Vergroot deze afbeelding