Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Ervaar de culinaire zeilreizen op de Waddenzee van Zeilschip Excelsior


HARLINGEN - In de zomermaanden augustus en september vertrekt het schippersechtpaar Chris en Jana Buck met hun zeilschip Excelsior diverse keren uit de haven van Harlingen om hun gasten het Wad en zijn smaken te laten beleven. Ook u kunt met hun mee.

Eerlijke ingrediënten, van lokale boeren en vissers, vormen de basis voor een veeltal kleine gerechten die aan boord worden geserveerd. Verse vangst van de “Goede Vissers” en lekkernijen van de Friese kust en eilanden worden in de kombuis bereid en als hapjes onder zeil, picknick aan dek of als diner op het Wad opgediend.

Proef het Wad
Onder bollende zeilen worden kleine versnaperingen als gerookte biet en ongepelde garnalen geserveerd. Lekker uitwaaien en genieten van de smaken van het Wad. Huisgemaakte limonade, spies van lamsvlees en gemarineerde vis nodigen uit tot een culinair picknick aan dek.

Data

  • Zaterdag 4 augustus 2012 - 10.30 uur t/m 17.00 uur
  • Zondag 5 augustus 2012 - 10.30 uur t/m 17.00 uur
  • Zaterdag 1 september 2012 - 10.30 uur t/m 17.00 uur
  • Zondag 2 september 2012 - 10.30 uur t/m 17.00 uur
  • Zaterdag 8 september 2012 - 10.30 uur t/m 17.00 uur
  • Zondag 9 september 2012 - 10.30 uur t/m 17.00 uur

Meer informatie en boeken
Kijk op www.zeilschipexcelsior.nl

Over Zeilschip Excelsior
Een leven op en van het wad.... de horizon te gemoed zeilen, pauzeren op een zandbank die met laagwater een eilandje vormt, met het visnet op garnalenvangst terwijl het schip ligt te rusten.... Chris en Jana Buck hebben de ommekeer gemaakt van een leven op de wal tot een leven met wind en water.

In 2012 bieden zij verschillende dagtochten en meerdaagse tochten aan waarop u zich alleen of met meerdere personen kunt inschrijven. De dag- en meerdaagse tochten worden in de maanden juli t/m oktober gevaren.

Kijk voor het aanbod van de verschillende reizen, data en prijzen op www.zeilschipexcelsior.nl

 

Ervaar de culinaire zeilreizen op de Waddenzee van Zeilschip Excelsior

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding