Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Excursie ‘Naar de oorsprong van ons Speltbrood’


KLOOSTERBUREN/TOLBERT - Waddengoudbedrijven BioBakkerij Van Esch en  biologische boerderij Landgoud van Ale Havenga in Kloosterburen houden een excursie ‘Naar de oorsprong van ons Speltbrood’ op donderdag 15 juni van 18.30 tot 20.30 uur.

Consumenten worden steeds kritischer en hebben terecht veel vragen over hun voedsel. Omdat BioBakker Van Esch nauw samenwerkt met landbouwers en een molenaar met passie voor hun vak is het mogelijk om het spoor van eindproduct tot grondstoffen helemaal terug te volgen. Achter het biologische brood zit een heel verhaal van oude vergeten granen. Landbouwer Ale Havenga vertelt er graag en boeiend over.

Op het programma van deze  excursie staat naast een lezing van Ale Havenga, ook een presentatie over de biologische bakkerij in Tolbert, een rondleiding over de boerderij van Landgoud en een heerlijke biologische broodmaaltijd. Na afloop kunnen de deelnemers bovendien een kijkje komen nemen in de biologische broodbakkerij van Van Esch in Tolbert.

Prijs sparen voor gratis deelname
De excursie kost 15 euro per persoon. Klanten kunnen echter ook sparen voor gratis deelname. Bij aankoop van elk biologisch brood bij Van Esch, ontvangen zij een stempel. Zes stempels is voldoende om  gratis mee te gaan.

Waar kun je de biologische broden kopen?
De biologische broden worden verkocht in Tolbert en bij de alle winkels van bakkerij Van Esch. Tijdens streekmarkten, zoals Ommelander markt in Groningen, Verhildersum, Ewsum en Nienoord/Leek. In Groningen bij Fluitekruid (Winsum), Gezondheidswinkel Nuver, EkoPlaza (Nw Ebbingestraat) en Erikaas op de Vismarkt. Bovendien zijn de broden te bestellen bij de webwinkels van De Ekonoom en BeterBio.

Meer info? Mail of bel dan naar Bakkerij Van Esch: info@bakkerijvanesch.nlof 0594-631260.

 

Publicatiedatum: 31 mei 2017.
Foto: Ale Havenga in het Spelt (fotograaf: Remy Vaartjes).

Excursie ‘Naar de oorsprong van ons Speltbrood’
Vergroot deze afbeelding