Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Expositie 'Bezield door de zee'


EENRUM - Ter ere van de 80ste verjaardag van kunstenaar Minne Onnes (Oostmahorn 1935) houdt Galerie Het Raadhuis in Eenrum de expositie ‘Bezield door de zee’. De expositie is te bezichtigen van 6 november t/m 20 december 2015.

De feestelijke opening is op zondag 8 november 2015 om 14.00 uur in Eenrum. In de middeleeuwse kerk op de wierde opent Trijni van der Sluis, mede-oprichter van de Waddenkunstkring, de expositie.

Vrijdag 6 en zaterdag 7 november voorbezichtiging van 13.00 tot 17.00 uur.

Kunstenaar Minne Onnes
Minne is de zoon van de op Schiermonnikoog bekende zeeschilder Klaas Onnes. Verf, penseel en doek waren voor hem vertrouwde attributen. Op zijn 16e werd hij matroos bij de kustvaart, daarna oefende hij verschillende ambachten uit. Pas op latere leeftijd, hij was toen 47, besloot hij de avondopleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen te volgen.

Minne is net als zijn vader bezield door de zee. Atmosfeer en licht zijn de belangrijkste elementen in zijn schilderijen. Het wad, de kwelders, de stranden van de Waddeneilanden, het zijn steeds terugkerende onderwerpen in het sfeervolle werk van Minne.


Minne Onnes in zijn atelier.

Waddenkunstkring
Ook is Minne vanaf de oprichting in 2000 lid van de Waddenkunstkring. De Waddenkunstkring is een groep kunstenaars vanuit diverse disciplines in de beeldende kunst. Sinds 10 juli 2000 is de vereniging Waddenkunstkring opgericht met als doel: het bijdragen aan en het vergroten van de publieke bewustwording van het feit dat de mens onderdeel is van zijn omgeving en dat de mensheid de verantwoordelijkheid heeft zorgvuldig met zijn omgeving om te gaan, waarbij in het bijzonder het Waddengebied een belangrijk aandachtspunt is.

De Waddenkunstkring bestaat uit schilders, fotografen en ruimtelijk werkende kunstenaars.


Datum: 5 november 2015.

Expositie 'Bezield door de zee'

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding