Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Expositie Galerie Het Raadhuis: Theo Onnes 60 jaar


EENRUM - Ter ere van de 60e verjaardag van Theo Onnes is van hem een solo-expositie te bewonderen in Galerie Het Raadhuis van 10 maart t/m 23 april 2017.

Theo Onnes (1957) woont en werkt in het voormalige Raadhuis van Eenrum in de provincie Groningen. Een prachtig monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930.

Bekendheid verwierf hij vooral door zijn schilderijen van koeien en geiten, maar wie meer werk van Theo Onnes bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook ruim plaats is voor landschappen en mensen.

Zijn woonplaats Eenrum ligt in het bijzondere gebied Het Hoogeland dat voor Theo een onuitputtelijke inspiratiebron vormt: licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf. Theo wordt juist geraakt door dit op het eerste oog zo alledaagse leven om zich heen. Hij vertaalt dit op krachtige wijze in zijn schilderijen en maakt zo zijn verwondering voor ons meer dan waarneembaar. Zelfs voelbaar.

Feestelijke opening
Zondag 12 maart is de feestelijke opening van 14.00 tot 16.00 uur. Theo is die dag de hele middag aanwezig om te vertellen over zijn werk.

Openingstijden
Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.Publicatiedatum: 6 maart 2017.
Foto: schilderij 'Reitdiep' van Theo Onnes.


Expositie Galerie Het Raadhuis: Theo Onnes 60 jaar
Vergroot deze afbeelding