Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Expositie Gesneden Stilte bij Galerie Het Raadhuis


EENRUM - Van 29 april t/m 29 mei is de expositie Gesneden Stilte van Grietje Postma te bewonderen bij Galerie Het Raadhuis in Eenrum. Al bijna dertig jaar maakt Grietje Postma in haar werk gebruik van de techniek van de reductiehoutsnede. Zij laat zich vooral inspireren door het leven, de natuur en het landschap om haar heen. Dit vertaalt zich in prenten met een verstilde, harmonische sfeer. 

Reductiehoutsnede van Grietje Postma
De houtsnedes worden in verschillende kleurlagen opgebouwd. Na iedere drukgang wordt een deel van de plank met gutsen weggesneden. De meeste prenten bestaan uit zo’n 10 tot 15 drukgangen. Het is een tijdrovend proces, dat veel precisie en concentratie vraagt, daardoor ontstaan er maar een beperkt aantal prenten per jaar. Grietje heeft een herkenbaar handschrift  ontwikkeld, met een geraffineerde lijnvoering en een veelal gedetailleerde uitvoering. Zij laat daarbij ook het materiaal spreken; regelmatig geeft de houtnerf aan haar prenten een levendige structuur. 

Het werk van Postma wordt geëxposeerd op diverse plaatsen in binnen- en buitenland en is aangekocht door verschillende bedrijven, instellingen en particulieren. 

Het zojuist verschenen oeuvreboek ‘Gesneden Stilte / Carved Silence’, is ook in de galerie verkrijgbaar. 

Feestelijke opening
Op  zondag 1 mei om 14.30 uur vindt de feestelijke opening van de expositie plaats. Pieter Jonker van de Stichting Nobilis spreekt het openingswoord. De muzikale bijdrage is van Linde Drost (zang en gitaar). 

Galerie Het Raadhuis
Hedendaagse kunst in een monumentaal Amsterdamse schoolpand uit 1930. Wat ooit het Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. Genieten van kunst op een bijzondere locatie in het prachtige oude Eenrum. Gelegen op het karakteristieke Groninger Hogeland en in de directe omgeving van Pieterburen en de Waddenkust.

Galerie Het Raadhuis
Raadhuisstraat 17
9967 RA Eenrum
Telefoon 0595 - 497 002

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak 

 

Publicatiedatum: 18 april 2016.

Expositie Gesneden Stilte bij Galerie Het Raadhuis
Vergroot deze afbeelding