Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Expositie Hans Jouta bij Galerie Het Raadhuis


EENRUM - Van 28 april t/m 4 juni 2017 exposeert beeldhouwer Hans Jouta zijn bronzen beelden bij Galerie Het Raadhuis. Hans is opgegroeid aan de Waddenkust van Friesland. Hier liggen de roots voor de verbondenheid die hij voelt met de natuur en dit komt terug in zijn werk.

Het brons wordt gevormd door middel van buigen, snijden, kloppen, smelten, lassen en verhitten. Op deze wijze ontstaat er een uniek beeld die een geheel  eigen karakter heeft. Een vormtaal die kenmerkend is voor het werk van Hans Jouta.

Er is volgens deze werkwijze geen 2ᵉ exemplaar mogelijk. De laatste fase van een beeld, het afwerken en het patineren wordt ook door  Hans zelf gedaan.

“Het oninteressante materiaal te transformeren naar een object wat spanning en beweging suggereert. Daarbij de natuur als vertrekpunt en als grote inspiratie. Mezelf een uitdaging opleggen. Vervolgens te ontdekken waar de grenzen en mogelijkheden liggen om een nieuw object te realiseren welke de ruimte inneemt. Dat vind ik mooi”, aldus Hans.

Meer info: Expositie Hans Jouta bij Galerie Het Raadhuis

Workshops Galerie Het Raadhuis

Het Raadhuis verzorgt in samenwerking met diverse kunstschilders ook kunstworkshops waar je zelf aan de slag kan. Voor beginners en ervaren kunstenaars die verdieping zoeken in hun werk.

Bekijk het aanbod schilderwoprkshops 2017 bij Galerie Het Raadhuis

Publicatiedatum: 21 april 2017.

Expositie Hans Jouta bij Galerie Het Raadhuis
Vergroot deze afbeelding