Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Fileerlokaal 'tAiland bijna gecrowdfund: nog 4 dagen en teller op 97%


Bron: Youth Food Movement (YFM).

Met 97% op de teller en nog 4 dagen te gaan, loopt de crowdfunding voor het fileerlokaal van Jan en Barbara bijna ten einde. De laatste loodjes dus, help jij mee?

Jan en Barbara Geertsema zijn Goede Vissers. Dat houdt in dat ze proberen op een zo duurzaam mogelijke manier te vissen, zonder het milieu onnodig te belasten, en op een manier waarbij de visser de juiste prijs voor zijn of haar vis krijgt. En - ondanks hun leeftijd - zijn ze misschien wel de meest enthousiaste YFM’ers die er zijn. Ze vertellen het verhaal van hun mooie producten op allerlei plekken: op Terra Madre, op de markt (in Amsterdam, Utrecht en sinds kort Berlijn), maar ook in hun eigen proeflokaal ’tAiland en op Tedx. Dit proeflokaal staat in Lauwersoog, maar er zit een uitbreiding aan te komen: een fileerlokaal. Op deze plek kunnen consumenten zelf leren hun vis te fileren, maar ook bijvoorbeeld soep te maken van bijvangst, of hun eigen vis te roken.

Op allerlei manieren hebben mensen bijgedragen: door een diner te organiseren, maar ook door kleinere acties.

Door middel van het leveren van oesters en allerlei soorten vis hebben Jan en Barbara YFM altijd met raad en daad bijgestaan. Wil jij iets terugdoen voor hen?

Ga dan naar crowdaboutnow.nl/tailand, en help ze voor dinsdag naar die 100%! 


Datum: 15 mei 2015.

 

Fileerlokaal 'tAiland bijna gecrowdfund: nog 4 dagen en teller op 97%
Vergroot deze afbeelding