Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Filmpje Slow Foodies over Goede Vissers


WAGENINGEN - Afgelopen week heeft de Food Professional Day in Wageningen plaatsgevonden. Vorige week is hier over al een bericht op waddengoud.nl verschenen dat ingaat op de bijdrage die kustvisser Barbara Rodenburg hieraan heeft geleverd. Onlangs publiceerde Slowfoodies.nl een filmpje met een interview met Barbara tijdens Food Professional Day. 

Barbara vertelt in het filmpje over Goede Vissers die de individuele visser centraal stelt. “De meeste vis wordt in bulk verkocht. Maar bij Goede Vissers weet je precies van wie je de vis koopt. Het zijn transparante ketens, zodat de consument ook een keus heeft. En de visser die vist met grotere mazen en daardoor minder kilo’s vangt, heeft toegang tot een markt die een betere prijs geeft voor zijn vis. Daar zet Goede Vissers zich voor in”.

Filmpje Slowfoodies.nl

Flash is required!


Fileerlokaal ‘t Ailand
Om de verhalen van de vis, de visser en de zee te vertellen en het vakmanschap van de kustvisserij te kunnen overdragen is Barbara Rodenburg samen met man en visser Jan Geertsema bezig met de realisatie van Fileerlokaal ’t Ailand. Hiermee willen ze de visser, viseter en de verhalen van de visserij bij elkaar brengen.

Ze zullen er mensen leren hoe met vis om te gaan, hoe ze zelf vis kunnen fileren en bereiden. Daarbij willen ze mensen ook kennis laten maken met onbekende vissoorten en zeegroentes om zo mensen de rijkdom van de zee te leren waarderen en daarmee goed om te springen.

Voor de realisatie hebben ze een crowdfundingproject gestart. Hiervoor hebben ze uw hulp nodig.

Kijk op www.crowdaboutnow.nl/tailand en draag ook uw steentje bij aan een gezonde en belevenisvolle visserij.

 

 

Datum: 30 maart 2015.
Bron: www.slowfoodies.nl

Filmpje Slow Foodies over Goede Vissers
Vergroot deze afbeelding