Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Foodtruck ‘Lekkere Trek’ volledig elektrisch en op biogas


DOEZUM - In 2012 hadden zoon Jetze en vader Herman van Vliet het plan bekend gemaakt om een ‘groene’ foodtruck te beginnen. Mede met hulp van Stichting Waddengroep (Waddengoud) werd deze droom uiteindelijk gerealiseerd.

Ze hebben een oldtimer foodtruck omgebouwd die volledig elektrisch is en waarbij ze op biogas koken. Samen met een straathap gemaakt van enkel biologische en Friese of Groninger ingrediënten is deze foodtruck helemaal klimaatneutraal! Ze hebben zelfs een vegetarische hap om ook het ‘minder vlees principe’ te steunen.  

Lekkere Trek bouwt aan hun eigen streetfoodcommunity

Na bekendmaking van het plan, deden ze zoveel mogelijk inspiratie op bij streetfoodfestivals. Ze gingen daarvoor zelfs naar Groot-Brittannië naar het ‘British streetfood revolution’. Ondertussen bouwden ze al aan hun eigen streetfood community en kregen al fans zonder dat ze nog een foodtruck in handen hadden. 

Streetfood uit Friesland en Groningen op de kaart gezet

De eerste elektrische foodtruck kwam er en ze deden vele festivals en culinaire events aan, waaronder Rollende Keukens in Amsterdam en Welcome To The Village in Leeuwarden. Ze werkten samen met culinaire grootheden als Dick Soek en Reitse Spanninga. Hun Friese en Groninger streetfood werd daarmee definitief op de kaart gezet. 

100% groene foodtruck

Maar Jetze en Herman wilden een stap verder: een volledig CO2-neutrale truck. Volledig elektrisch aangedreven met een keuken op biogas. Via een geslaagde crowdfundingsactie kochten ze een oude HY, een antiek Citroënbusje. Ze schakelden een Citroënexpert, een keukenboer, een biogasinstallateur en een metaalbewerker in om de HY naar wens om te bouwen tot 100% groene foodtruck. Deze truck is deze maand helemaal klaar voor gebruik. En met enkel streekproducten in de keuken zijn ze helemaal klaar voor een ‘groene’ toekomst!

Het menu van Lekkere Trek

De foodtruck van Lekkere Treek staat op festivals, evenementen, doet cateringklussen en staat ook gewoon op straat. Echte en eerlijke streetfood van Friese en Groninger bodem.   

Bekijk het menu van Lekkere Trek of boek hen via www.lekkeretrek.com

Waddenfonds

In het kader van een duurzame ontwikkeling van het Waddengebied, heeft medefinanciering vanuit het Waddenfonds plaatsgevonden voor het project van Lekkere Trek.

Publicatiedatum: 31mei 2018.
Foto: © Lekkere Trek.

 

Foodtruck ‘Lekkere Trek’ volledig elektrisch en op biogas
Vergroot deze afbeelding