Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Fototentoonstelling ‘Vissers’ van het Wad bij Fries Museum


LEEUWARDEN - T/m 30 september 2015 toont de Amsterdamse fotojournalist Kadir van Lohuizen een bijzondere fototentoonstelling van de vissers op de Waddenzee. Een portret van diverse vissers tijdens hun werkzaamheden op het Wad. Voor zijn fotokunst heeft Kadir onder andere Waddengoudvissers Jan Geertsema en Barbara Rodenburg van Proeflokaal ’t Ailand, en Waddengoudkokkelvisser Jouke Visser geportretteerd. Een voorproefje in de Leeuwarder Courant belooft veel moois. 

In opdracht van het Fries Museum en de Leeuwarder Courant hebben diverse fotografen reeds Friesland geportretteerd. Ook Kadir kreeg deze opdracht en kwam met de verbeelding van de Waddenvissers. Als fotojournalist vindt Kadir niet alleen het beeld belangrijk, maar vertelt ook vooral het achterliggende verhaal erbij.

Kadir van Lohuizen
Fotojournalist Kadir van Lohuizen heeft zijn sporen verdiend in de fotografie. Hij heeft diverse conflicten in Afrika en het Midden-Oosten op de lens vastgelegd, maar is waarschijnlijk het meest bekend door zijn projecten om de 7 wereldrivieren van en de diamantindustrie in beeld en verhaal vast te leggen. Hij heeft diverse prijzen voor zijn werk gekregen, waaronder tweemaal een World Press Photo award.

Meer info over de tentoonstelling en Kadir zelf: Vissers van Kadir Lohuizen

Helpt u Jan en Barbara al?
Vissers Jan en Barbara zijn bezig met de realisatie van Fileerlokaal ’t Ailand, waar diverse workshops vis fileren en bereiden zullen plaatsvinden. Tevens moet het een ontmoetingsplek worden voor visliefhebber en visser en als startpunt voor prachtige wadvistochten.

120 mensen steunen nu het fileerlokaal. Jan en Barbara vragen ook uw hulp.

Koop alvast een workshop of wadvistocht in de voorverkoop op www.crowdaboutnow.nl/tailand en u helpt mee het fileerlokaal te realiseren. 

 

Datum: 9 april 2015.
Foto bij dit bericht: Wutsje / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0 

Fototentoonstelling ‘Vissers’ van het Wad bij Fries Museum
Vergroot deze afbeelding