Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Fries Food Festival: workshop 'Vis fileren voor foodies'


Bron: Fries Food Festival.

LEEUWARDEN - Tijdens het Fries Food Festival op 2e Paasdag (maandag 6 april 2015) in de Stadsschouwburg De Harmonie presenteert Jan Geertsema (De Goede Vissers) weer zijn Wilde Waddenoesters. Daarnaast neemt hij minder bekende Noordzeevis mee om in de workshop ‘Vis fileren voor foodies’ het fileren te demonstreren en en te leren aan de deelnemers. 

Er zijn genoeg fileerfilmpjes te vinden op youtube, maar in het echt de fijne kneepjes van een prof te leren is toch veel leuker! Per workshop kunnen zich 5 deelnemers aanmelden via de informatiestand van het Fries Food Festival. Na afloop mogen de deelnemers de gefileerde visjes meenemen.

Boek uw ticket voor het Fries Food Festival 

Met deze workshop geeft Jan een voorproefje van wat er te gebeuren staat in Fileerlokaal 't Ailand in Lauwersoog. Wadvissers Jan en Barbara Geertsema zijn namelijk een nieuw initiatief gestart. Ze bouwen een fileerlokaal op de haven van Lauwersoog, naast Proeflokaal 'tAiland. Iedereen kan er leren werken met vis. Op die manier wil het vissersechtpaar meer mensen betrekken bij de kustvisserij.

Om dat fileerlokaal te kunnen realiseren is een crowdfundingcampagne gestart. Slow Food oprichter Carlo Petrini steunt het project. Ook uw steun is nodig.

Flash is required!


Hoe kan men helpen? 
Ga naar www.crowdaboutnow.nl/tailand en koop producten in de voorverkoop. Alleen bij het halen van het streefbedrag van € 40.000 kan het fileerlokaal gerealiseerd worden en krijgt men de bestelde producten. Zo niet dan krijg een ieder haar/zijn geld terug.

Crowdaboutnow.nl staat onder toezicht van de overheid (AFM).


Datum: 2 april 2015.
Foto: Jan Geerstema vist op harder in de Waddenzee (fotograaf Fokke van Saane).

 

Fries Food Festival: workshop 'Vis fileren voor foodies'
Vergroot deze afbeelding