Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Ga mee met de Werelderfgoedreis van Holwerd naar Terschelling


HOLWERD - Op donderdag 13 september 2018 kun je vanaf de haven in Holwerd mee met Klipper Willem Jacob naar Terschelling. De overtocht van Holwerd naar Terschelling is op zich al bijzonder, maar tijdens deze tocht mag je:

  • de schipper meehelpen zeilen;
  • vaar je langs platen vol met zeehonden en vogels;
  • vaar je langs het strand van Ameland;
  • krijg je een Waddengouddiner aan boord;
  • val je droog onder Terschelling en wandel je met een Werelderfgoedgids over het wad naar het eiland.

Voor € 70 p.p. kun je deze gevarieerde overtocht beleven. 

Boek je overtocht via eilandhopper.nl. Details over het programma die dag, het diner en tips voor leuke overnachtingsadressen kun je hier ook vinden.

Overtocht voortgekomen uit 7-daagse Werelderfgoed Waddenzee pakketreis

De bijzondere overtocht van Holwerd naar Terschelling is voortgekomen van de in 2017 samengestelde 7-daagse Werelderfgoed Waddenzeepakketreis. Een Duitse touroperator heeft de groepsvakantie dit jaar op de Duitse markt gezet. In de 7-daagse reis doen ze ondermeer een stadstour door Harlingen, een rondreis langs de gehele Friese waddenkust en een wandeltocht door Dark Sky Park en Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling. De overtocht van Holwerd naar Terschelling is nu dus ook los te boeken.

Kernwaarden pakketreis

Kleinschaligheid, duurzaamheid, persoonlijke aandacht en streekeigen beleving en gastheerschap zijn de pijlers van de groepsvakantie. Het keurmerk Waddengoud staat garant voor deze waarden. Zo worden de bouwstenen van de nu ontwikkelde pakketreis voor het overgrote deel door ondernemers aangeboden die aangesloten zijn bij het Waddengoud-netwerk. Deze waarden passen bovendien bij het soort kwaliteitstoerisme dat overheden en belangenorganisaties voor het Werelderfgoed Waddenzee voor ogen hebben.

Pakketreis mogelijk gemaakt door de Waddenagenda, Provincie Fryslân en partners 

In het kader van het Interreg 5a project Waddenagenda heeft de  provincie Fryslân Waddengoud opdracht gegeven om de mogelijkheden van een Waddenzee Werelderfgoed pakketreis te onderzoeken. De reis die Reisen mit Sinnen nu aanbiedt is hier een direct resultaat van.

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 31 juli 2018.
Foto: © Willem Jacob.

 

 

Ga mee met de Werelderfgoedreis van Holwerd naar Terschelling
Vergroot deze afbeelding