Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Ga mee op planktontrip tijdens opening Afsluitdijk Wadden Center


KORNWERDERZAND - Tijdens het openingsweekend van het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand is er op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 van alles te doen. Een van die activiteiten is de planktontrip. Samen met Waddengoud-visser Barbara Rodenburg van de Goede Vissers ga je de Waddenzee op om te vissen op deze bijzondere plantjes en diertjes. Daarna bekijk je de prachtige vormen en kleuren van plankton onder de microscoop.

Het nieuwe centrum is een informatiecentrum over de Waddenzee, Afsluitdijk, IJsselmeer en de nieuwe vismigratierivier op de Afsluitdijk.

Plankton

Piepkleine plantjes en dieren die in de zee zweven, die je met het blote oog niet ziet; dat is planton. Voorbeelden van plankton zijn algen en roeipootkreeftjes. Barbara Rodenburg van de Goede Vissers: “Plankton kijken is echt heel leuk! En je hebt er bijna niets voor nodig: een netje, een pipetje, een pot en een microscoop. De verschillende soorten hebben allerlei vormen en kleuren en maken soms hele gekke bewegingen. Ze schieten vooruit, tollen, krioelen en sommigen keren zichzelf binnenstebuiten. Soms schiet je echt in de lach tijdens het kijken.” 

Plankton is de basis van al het leven in de zee, maar ook op het land. Een groot deel van alle zuurstof op aarde wordt gemaakt door plantaardige plankton. De wereld kan dus niet zonder.

Aanmelden verplicht voor Openingsweekend

Zin om de wondere wereld van plankton met je eigen ogen te ontdekken? De planktontrip is een van de vele activiteiten tijdens het openingsweekend van het Afsluitdijk Wadden Center. Om deel te kunnen nemen moet je van tevoren een toegangsticket reserveren voor het Openingsweekend. Meld je op tijd aan, want vol = vol.

Bij de informatiebalie kun je je ter plaatse inschrijven voor specifieke activiteiten, zoals de planktontrip.

Afsluitdijk Wadden Center

Het Afsluitdijk Wadden Center biedt bezoekers een totaalbeleving van de omgeving en de vele vernieuwende projecten die de komende jaren op en bij de Afsluitdijk worden gerealiseerd.  Het Afsluitdijk Wadden Center gaat 24 maart open voor het publiek. De festiviteiten worden aangeboden door de initiatiefnemers van de Vismigratierivier: Waddenvereniging, It Fryske Gea, Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk, Sportvisserij Nederland en netVISwerk. Het Afsluitdijk Wadden Center is onderdeel van het programma De Nieuwe Afsluitdijk.

 

Publicatiedatum: 8 maart 2018.
Foto: Goede Visser Barbara Rodenburg neemt je op een zodiac, een rubberboot met motor, mee op planktontrip op de Waddenzee (© Barbara Rodenburg).

Ga mee op planktontrip tijdens opening Afsluitdijk Wadden Center

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding