Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Galerie Het Raadhuis start nieuwe expositiejaar met Maike van der Kooij, Theo Onnes en Harm Visser


EENRUM - 3 kunstenaars hebben van t/m 20 april een expositie in Galerie Het Raadhuis in Eenrum. Diverse schilderijen van het Groninger landschap en bijzondere sculpturen zijn te bezichtigen. Het Raadhuis start hiermee haar expositiejaar 2014.

Maike van der Kooij is gefascineerd door het Groninger landschap. Haar doeken zijn te beschouwen als portretten van een monumentaal land. Deze legt zij vast in haar kenmerkende pasteuze schilderschrift. Het gaat daarbij niet om een getrouwe weergave, eerder zoekt zij naar de essentie, het karakter van dit lege land.

Theo Onnes woont en werkt op Het Hogeland van Groningen. Dit gebied vormt een onuitputtelijke inspiratiebron: licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf. Theo wordt geraakt door dit op het eerste oog zo alledaagse leven om zich heen. Hij vertaalt dit in zijn schilderijen en maakt zo zijn verwondering voor ons waarneembaar.

Harm Visser maakt sculpturen van gelamineerd plexiglas, oude stukken hout en diverse metalen. Het gelamineerde plexiglas is volgens een uniek procedé vervaardigd. De helderheid van plexiglas in combinatie met ruwe of verweerde onderdelen maakt zijn werk contrastrijk.

Galerie Het Raadhuis
Raadhuisstraat 17
9967 RA Eenrum
T: 0595-497002
I: www.galeriehetraadhuis.nl
E: kunst@galeriehetraadhuis.nl
Twitter: @GalerieRaadhuis

Openingstijden van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst.Afbeelding: Tulpenveld bij Loppersum van Maike van der Kooij (50x60cm / acryl op doek)

Datum: 11 februari 2014.

Galerie Het Raadhuis start nieuwe expositiejaar met Maike van der Kooij, Theo Onnes en Harm Visser

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding