Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Ganzen en Eenden excursie op Texel


TEXEL - De winterdagen op Texel zijn kort en kunnen heerlijk koud zijn. Maar dit zijn de dagen om tijdens één excursie met de meeste ganzen- en eendensoorten kennis te maken. Met een luxe minibus en een select gezelschap van maximaal 8 deelnemer doet het Vogelinformatiecentrum Texel de meest vogelrijke gebieden op Texel aan. 

  • Datum en tijd excursie: 21 januari 2018 om 09:30.
  • De kosten bedragen 95 euro per persoon.
  • Voor een eenvoudige lunch tijdens de excursie wordt gezorgd.

Meld je aan voor de vogelexcursie bij Vogelinformatiecentrum Texel

De Texelse Ganzen en Eenden excursie

Met wat geluk kom je drie soorten Rotganzen tegen (Witbuik-, Zwarte en gewone Rotgans). Daarnaast is de Kolgans, Brandgans, Toendrarietgans, Grauwe Gans, Nijlgans en de Canadese Gans veel gezien op Texel. Op een geluksdag staan we zelfs ook in oog met een Roodhalsgans! 

Aan eendensoorten is geen gebrek gedurende de winter. Texel biedt zowel qua kwaliteit als kwantiteit een enorm aanbod. In het gebied Waalenburg van Natuurmonumenten overwinteren bijvoorbeeld vele duizenden eenden in vele soorten. Langs de Waddendijk verblijven vele Wintertalingen en Pijlstaarten en in de natte weilanden vind je Krakeenden en Slobeenden. Ook de Eidereend en wellicht Zwarte zee-eenden zijn aanwezig. 

Onderdeel van de excursie is ook een korte wandeling door de Slufter, waar je op zoek gaat naar de Strandleeuwerik, Sneeuwgors en ook op Velduil kom je daar regelmatig tegen. 

Daarnaast kun je op Texel altijd het onverwachte verwachten. Geen enkele excursie is hetzelfde en elke groep komt wel met één of meerdere onverwachte soorten terug in het Vogelinformatiecentrum.

 

 

Publicatiedatum: 10 januari 2018.
Foto: 
© Vogelinformatiecentrum Texel.

 

Ganzen en Eenden excursie op Texel
Vergroot deze afbeelding