Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Gastengilde doopt Noordoost Friesland om tot Gezondheidslandschap


NO-FRIESLAND - Rust, ruimte, stilte. We weten dat het de mens goed doet. Dat het onze gezondheid goed doet. In Noordoost Friesland vinden we nog een stukje land waar je dit kunt vinden. Waar de mens weer tot zichzelf kan komen.

Maar gezondheid betreft ook beweging, gezonde voeding en een heldere geest. Dit is een oproep van de recreatie-ondernemers van het Gastengilde aan iedereen actief in deze regio op het gebied van gezondheid. Om samen te werken en de krachten te bundelen om het gezondheidslandschap van deze regio in kaart te zetten.

Heb je tips voor locaties of activiteiten? Neem dan contact met het Gastengilde op via www.gastengilde.nl

Gezondheidslandschap is een initiatief van enkele recreatie-ondernemers in Noordoost Friesland. Bij het Gastengilde wordt nu een inventarisatie van activiteiten en locaties gemaakt.

Gastengilde

Dit is een samenwerking tussen recreatie-ondernemers in Noordoost Friesland. ’Persoonlijk streekeigen gastheerschap’ staat hoog in het vaandel van het gilde. Vooral het stimuleren van langere verblijfsduur en herhalingsbezoek van de toeristische gast in de eigen regio is een gezamenlijk belang. Door samenwerking in het gilde raken (inter-)nationale netwerken van liefhebbers van de streek – gasten en ondernemers – met elkaar verbonden. Het Gasten Gilde hanteert een paar spelregels:

  • openheid in het delen van ervaring met bezoekersactiviteiten;
  • bereidheid om klanten onderling door te verwijzen;
  • actief in gezamenlijk initiatief voor (internet)marketing (website, facebook, twitter);
  • bezoekersarrangementen ter promotie van de regio.

Meer info: www.gastengilde.nl

 

Publicatiedatum: 14 maart 2019.
Foto rechtsboven: @ Marcel van Kammen via fotobank NO-Fryslân.

Gastengilde doopt Noordoost Friesland om tot Gezondheidslandschap
Vergroot deze afbeelding