Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Geheime fietstocht Wieringen-Texel-Vlieland


WIERINGEN - Gasten van B&B Villa Nieuwland op Wieringen maakten wel een heel bijzondere fietstocht. Een fietsronde Wieringen-Texel-Vlieland en weer terug naar Wieringen. Een unieke beleving van de Waddeneilanden en de Waddenkust in één. Villa Nieuwland kon deze belevenis ook niet weerstaan en fietste de tocht ook.

Wieringen-Texel
Startend vanaf Villa Nieuwland fietsten Edwin en zoon Bink van de Villa langs de Waddenzee en door het fraaie agrarische landschap van de Hollands Kroon naar Den Helder. Daar pakten ze de veerboot naar Texel.

Texel-Vlieland
Na een prachtige tocht door bossen en duinen op Texel namen ze het speciale fietspontje naar Vlieland. Dit pontje vaart alleen in het seizoen en is een ware belevenis. Aangekomen op de zandbanken van Vlieland, ‘De Vliehors’, stapten ze in de Vliehors Express. Een traktor met een overdekte kar erachter die de gehele Vliehors doorkruist om passagiers af te zetten bij het Posthuys in het westelijk puntje van Vlieland. Van daaruit fietsten Edwin en Bink langs de prachtige Waddenzeekant van Vlieland naar hun plaats van bestemming.

Vlieland-Wieringen
De volgende ochtend namen ze de veerboot naar Harlingen en vanuit Harlingen fietsen ze nog een paar uur over de Afsluitdijk om weer terug te keren bij Villa Nieuwland in Wieringen.

Een prachtige belevenis van de diverse landschappen van het Waddengebied. Aan absolute aanrader!

Maar Villa Nieuwland kan u ook adviseren voor mooie fietstochten op Wieringen zelf.

En sinds dit jaar kunt u zelfs fietsen bij Villa Nieuwland huren.


Bron en foto: www.villanieuwland.nl
Datum: 19 maart 2014.


Geheime fietstocht Wieringen-Texel-Vlieland
Vergroot deze afbeelding