Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Gerben Bakker van De Zeekraal in documentaire weidevogels op NPO2


TERSCHELLING - Op 8 maart om 19.20 uur wordt een documentaire van Vroege Vogels over weidevogelboeren uitgezonden op NPO2. Hierin wordt het verhaal van boeren verteld die zich bovengemiddeld inzetten voor weidevogels. Gerben Bakker van Schapenkaasboerderij De Zeekraal in Waddengouddorp Oosterend op Terschelling, Neeke van Zwol en Egbert Zorgdrager laten in deze documentaire zien hoe zij dit op Terschelling doen en waarom zij kiezen voor hun manier van boeren. Het eiland, en met name de vogelrijke polder, wordt in het zonnetje gezet.

Première- en informatieavond PolderPracht Terschelling
PolderPracht Terschelling verzorgt die 8 maart een première- en informatieavond waar de documentaire live op groot scherm is te zien. Daarna is er ruimte voor een nagesprek en discussie onder leiding van Kees de Pater van de Vogelbescherming Nederland. Vóór de uitzending zal Gerrit Gerritsen van PolderPracht Terschelling vertellen over wat PolderPracht Terschelling nu precies doet en de stand van zaken bespreken.

Lees meer over de première- en informatieavond

PolderPracht Terschelling
PolderPracht, erenaam voor de Terschellinger Polder. Van dit unieke weidelandschap wil Vogelbescherming een vogelparadijs maken. Samen met boeren, kaasmakers en ondernemers op Terschelling laat PolderPracht zien dat dit op een duurzame manier kan. PolderPracht Terschelling zet zich in om:

  • de bijzondere betekenis van de polder voor weidevogels te verbeteren;
  • het assortiment van Terschellinger natuurproducten zoals kaas uitbreiden;
  • en de polder als vogel- en bloemrijke trekpleister voor toeristen te promoten.


www.polderprachtterschelling.nlPublicatiedatum: 3 maart 2016.
Foto rechtsboven: Gerben Bakker met familie tussen de eigen schapen.
Bron foto's: De Zeekraal.

Gerben Bakker van De Zeekraal in documentaire weidevogels op NPO2
Vergroot deze afbeelding