Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Groningse Waddenkust-accommodaties met Waddengoud groeit


GRONINGEN - 3 jaar geleden begon Stichting Waddengroep logiesaccommodaties in het Waddengebied te certificeren met het streekkeurmerk Waddengoud. In de kop van Noord-Holland, waaronder Texel, en de Friese Waddenkust bleken diverse accommodaties geïnteresseerd waarna een aantal ook daadwerkelijk het keurmerk kregen opgespeld.

Het laatste jaar is er met name in het Groningse kustgebied ook Waddengoud ontdekt. In totaal hebben nu 7 Groningse accommodaties het keurmerk.

Van B&B’s, hotels, vakantiehuizen tot een groepsaccommodatie:

Wanneer krijgt een accommodatie het keurmerk Waddengoud?
Een accommodatie verdient Waddengoud als zij onder andere:

  • goed gastheerschap vertoont gericht op de individuele wensen van de gast. Bijvoorbeeld dat de gastheer of gastvrouw de gast helpt bij het zoeken van een unieke lokale beleving. Dit kunnen tips zijn over plekken waar men Werelderfgoed Waddenzee het beste kan beleven, een galerie in de buurt, een activiteit of het aanbevelen van een restaurant waar ze veel streekproducten gebruiken;
  • gastvrij is;
  • een sterke binding met de Waddenstreek heeft waarin de accommodatie in de bedrijfsvoering rekening houdt met de natuur en het landschap en daar ook info over geeft;
  • werkt met een aantal Waddengoud gecertificeerde producten indien de accommodatie eten en drinken aanbiedt.

Om in aanmerking te komen voor Waddengoud dient een accommodatie uiteraard gelegen te zijn in het Waddenkustgebied of op de Waddeneilanden, een minimale totaalscore te halen op bovenstaande en een aantal andere punten en een positieve beoordeling van de controleur te krijgen.

Richtlijnen & aanmelden
Download het aanvraagformulier logiesaccommodaties van Waddengoud voor een overzicht van alle te beoordelen punten, hoe de certificeringsprocedure in zijn werk gaat en hoe eventuele accommodatie-eigenaren zich kunnen aanmelden.


Datum: 7 november 2013.
Foto: Hotel Het Klooster.

Groningse Waddenkust-accommodaties met Waddengoud groeit
Vergroot deze afbeelding