Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Hans Sas exposeert fotografie tijdens KAH Atelierroute Lauwersland


WARFHUIZEN - In kader van de Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland exposeert Waddengoud-fotograaf Hans Sas uit Warfhuizen op zaterdag en zondag 9 en 10 maart en 16 en 17 maart 2019 zijn fotoproject ‘Ode aan Laaxum’. Laaxum ligt aan het IJsselmeer en heeft de kleinste haven van Europa. Na 3 en half jaar aan het project te hebben gewerkt is er een serie van 21 foto’s ontstaan. Eerder in 2017 exposeerde hij deze in Museum Belvédère. En nu in zijn eigen atelier.

Hans Sas werd geïnspireerd door de Friese schilder Joost Zwagerman. Hij beschreef op lyrische wijze de schilderijen, die de Friese schilder Willem van Althuis had gemaakt van de voormalige visafslag in Laaxum. Hans is toen naar Laaxum gereden en trof daar een gebouwtje aan in zeer slechte staat. Toch wilde hij hier een serie opnamen van maken, maar dan moest dit ‘out of focus’ om wel de contouren, maar niet de details zichtbaar te maken. Dit resulteerde uiteindelijk in de expositie ‘Ode aan Laaxum’.

Tijdens de Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland is de expositie te bezichtigen op zaterdag en zondag 9/10 en 16/17 maart van 11.00 - 17.00 uur.

Daarna is de expositie te bezichtigen tijdens Route 99 op de laatste zondag van de maanden: maart, april, mei en juni van 11.00 -17.00 uur en op afspraak.

 

 

Publicatiedatum: 6 maart 2019.
Foto: © Hans Sas.

 

Hans Sas exposeert fotografie tijdens KAH Atelierroute Lauwersland
Vergroot deze afbeelding