Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

'Het Wad anders bekeken' met Wadanders en Pieter de Vries


OOSTERLAND - Kunstenaar & fotograaf  Janneke de Jong van Wadanders en luchtfotograaf Pieter de Vries laten u vanaf zondag 30 juni om 15.00 uur het Wad van een andere kant bekijken. In de Michaelskerk in Oosterland houden zij dan de expositie 'Het Wad anders bekeken'.

Zondag is de opening en de kunstenaars bieden aanwezigen heerlijke vers gebakken vis aan.

De expositie duurt t/m 1 september. Elke maandag overigens gesloten.


Pieter de Vries - luchtfotografie

Professioneel fotograaf Pieter de Vries vliegt sinds zo'n 6 jaar regelmatig boven de Nederlandse, Duitse en Deense Waddenzee. Alle grillige vormen zijn van deze hoogte goed te zien. Dat doet hij meestal met helder weer en in ieder geval met laag water. De Wadden laten zich dan op hun mooist zien.

Ook maakt Pieter tijdens deze fotovluchten foto's van bijzondere objecten zoals scheepswrakken die bij eb tevoorschijn komen, vuurtorens op zee die geen dienst meer doen of onbewoonde Waddeneilanden.

Veel foto's zijn op groot formaat afgedrukt 90x120cm. Een deel daarvan is ingelijst. Omdat Pieter met een nieuwe vorm van presenteren start, biedt hij zijn huidige serie Waddenfoto’s tegen sterk gereduceerde prijzen aan.


Janneke de Jong - macrofotografie en gemengde technieken

Kunstenaar en fotograaf Janneke de Jong fotografeert eigenlijk weer andersom. Zij vindt een minuscuul schelpje, stokje en vele andere objecten en zet daar haar macrolens op (macrofotografie).

Gek genoeg vertoont het overeenkomsten met het werk van Pieter de Vries, want op beide manieren van fotograferen kom je tot ‘bijna' dezelfde grillige vormen van het Wad.

Maar ook het maken van foto’s van het Wadden-, strand- of zeelandschap of fotoseries van netten op havens, 'onbegrijpelijke letters' op pallets, registratienummers op schepen, verweerde, aangetaste schelpen, aangespoelde en aangegroeide viskisten of de letters en woorden uit het visserijlogboekje van grootvader, of de vis zelf. Het kleine detail speelt daarbij een grote rol.

Naast fotografie houdt ze zich ook bezig met gemengde technieken. Ze gaat graag op avontuur met materiaal uit de visserij of met juttersmateriaal dat zij vindt langs de vloedlijn. Zo maakt ze haar eigen abstracte kustlijn impressies.

Haar kunst is stoer en krachtig, maar de romantiek van op- en aan zee is zeker niet vergeten.

Expositie 'Het Wad anders bekeken'


Datum: 20 juni 2013.
Foto: 'Hohe Weg' in Duitse Waddengebied van Pieter de Vries.

'Het Wad anders bekeken' met Wadanders en Pieter de Vries

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding