Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Jan en Barbara Groningse Held van de Smaak


SCHEEMDA - “De Waddenzee is de mooiste werkplek van de wereld en vissen één van de mooiste beroepen van de wereld” aldus de winnaars van de Grunneger Held van de Smaak. Barbara Rodenburg-Geertsema en Jan Geertsema van de VOF TS31 zijn door de vakjury verkozen tot Held van de Smaak ©Groningen 2015.

Barbara en Jan ontvingen de prijs uit handen van de interim voorzitter van de Stichting Streekproducten Groningen Hendrik-Jan Kieft. Zij hebben gewonnen omdat zij zorgen voor een korte keten van vis naar het bord. Een eerlijk gevangen vis die op traditionele wijze met staand want uit het water komt, vers, alleen in het seizoen gevangen. 

Barbara en Jan doen mee aan de landelijke verkiezing van Held van de Smaak
Barbara en Jan vertegenwoordigen de provincie Groningen bij de landelijke verkiezing tijdens de feestelijke opening op 11 september in Leeuwarden, Hoofdstad van de Smaak 2015.

U kunt nu u op www.weekvandesmaak.nl u uw stem uitbrengen voor de publieksprijs die aan deze verkiezing is verbonden.

Week van de Smaak
De Held van de Smaak verkiezing is onderdeel van Week van de Smaak die dit jaar wordt gehouden van 12 september tot en met 20 september 2015. De Nederlandse Vissersbond is partner voor de verkiezing met als doel de door Nederlandse vissers gevangen vis te promoten. 

Tijdens de  Week van de Smaak kunt u genieten van smakelijke activiteiten met lekkere, eerlijke en duurzame ingrediënten. Producenten, horecagelegenheden, cateraars en winkels doen mee en organiseren proeverijen, kookdemonstraties, workshops en streekmarkten. 

Informatie over de Held van de Smaak en de Week van de Smaak kan worden verkregen bij de Regiocoördinator van de provincie Groningen, Elles Bulder via 0597-593464 of info@ellesbulder.nl.

 


Datum: 18 augustus 2015.
Foto: Hendrik Jan Kieft (Interim voorzitter Stichting Streekproducten Groningen) overhandigt de prijs aan Barbara Geertsema.

Jan en Barbara Groningse Held van de Smaak

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding