Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Kant-en-klaar maaltijden kollumer zoete erwt gepresenteerd op BioVak


ZWOLLE - Tijdens de komende BioVak 2014 op 22 en 23 januari in Zwolle presenteert het Praktijknetwerk Landschap van Smaken een aantal nieuwe gebruiksmogelijkheden voor de kollumer zoete erwt, het giele wâldbeantsje en de reade krobbe. Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen heeft samen met duurzame maaltijdbereider Earlik Ite Fryslân kant-en-klaar maaltijden ontwikkeld van deze oude bonenrassen. Deze maaltijden presenteren zij op het Streekplein van de BioVak, de vakbeurs voor duurzame landbouw en voedsel.

Kant-en-klaar maaltijden oude bonenrassen
Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen brengt de kollumer zoete erwt (Waddengoud), het giele wâldbeantsje en de reade krobbe in pondsverpakking op de markt, en zorgt voor afzet naar regionale winkels en supermarkten. Om de afzet en het gebruiksgemak voor de consument te vergroten is samenwerking met Earlik Ite Fryslân gezocht en hebben ze een aantal potentiële kant-en-klaar maaltijden ontwikkeld.

In de weken na de beurs wordt er een testmarkt georganiseerd bij regionale supermarkten. Ook streekmerk Wâldpyk en Waddengoud helpen mee om dit project te realiseren.

Andere oude rassen op het Streekplein van de BioVak
Naast de streekgebonden bonen en erwten zijn er diverse andere deelnemers met oude rassen op het Streekplein. ‘Natuurboeren uit de buurt’ presenteren hun vlees van oude Hollandse runderrassen, Biologische kaasboerderij Noorderlicht maakt kaas van de melk van hun blaarkop koeien en Slow Food presenteert producten uit de Ark van Smaken.


Datum: 17 januari 2014.
Bron:Landschap van Smaken

Kant-en-klaar maaltijden kollumer zoete erwt gepresenteerd op BioVak
Vergroot deze afbeelding