Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bezoeken Landgoud


LEEK - Op dinsdag 28 mei 2013 hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima kennisgemaakt met Landgoud en haar producten. Dit gebeurde tijdens een koninklijke wandeling over de Streekproductenmarkt Nienoord in Leek.

Daar werd biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud vereerd met een gesprek. Zeer waardevol was het compliment van Koningin Maxima over de aansprekende huisstijl van Landgoud.

Het koninklijk paar nam uitgebreid de tijd om zich te informeren over Landgoud. Hero Havenga de Poel, zoon in het familiebedrijf, gaf uitleg over de eerlijke producten van het Groninger land. Zoals de overheerlijke Blanka-wijn van witte aalbessen. Chefkok Dick Soek schenkt de Blanka wijn al jaren in zijn restaurant Piloersemaborg in Den Ham.

Ook toonde het koningspaar interesse in het Speltproject Pieterburen. Landgoud is voor dit project al meer dan 10 jaar de biologische producent van oergraan spelt.

Het bezoek was onderdeel van een kennismaking van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met de provincie Groningen.

Landgoud uit Kloosterburen
De eigenaren, Ale en Fenna Havenga, telen in Kloosterburen met zorg en aandacht bijzondere gewassen zoals oergraan spelt, witte aalbessen, gele mosterd en luzerne. Maar ook aardappelen, appels, baktarwe en bieslook. Dit allemaal op biologische wijze.

Voortreffelijke eindproducten zijn hiervan het resultaat, zoals wijn, sap en siroop van witte aalbessen.

En niet onopgemerkt, want de lifestyle magazines Seasons, Noorderland, Landleven en de food magazines Delicious, Elle Eten en Smaakmakend hebben er al aandacht aan gegeven.


Datum: 5 juni 2013.

Flash is required!
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bezoeken Landgoud
Vergroot deze afbeelding