Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Koningin Maxima krijgt boek ‘Smaak van Texel’ uitgereikt


TEXEL – Koningin Maxima heeft gister een bliksembezoek gebracht aan Texel. Ze sprak daar met horeca en toeristische ondernemers over de gevolgen van de coronacrisis. In ondermeer het Waddengoud restaurant van Hotel de Lindeboom in Den Burg sprak ze met diverse mensen. Na haar onaangekondigde bezoek, kreeg ze het boek ‘Smaak van Texel’ uitgereikt. Dit culinaire boek is geschreven door onder andere Annette van Ruitenburg en fotograaf Ruth de Ruwe deed de fotografie (beide Waddengoud).

Over De Smaak van Texel:

Peter Klosse (eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie.):Op Texel smaakt alles intens, is het de zilte smaak, komt het door de trotse Texelaars die zoveel prachtigs creëren, zijn het de elementen van een eiland, wind en veel zon, of de korte lijnen en daardoor de versheid? In dit boek kunt u alles te weten komen over de smaak van Texel.  

Jonah Freud (culinair journaliste en eigenares De Kookboekhandel): Texel als culinaire schatkamer, opgetekend en prachtig in beeld gebracht door deze drie dames die ons met nimmer aflatend enthousiasme vertellen over de rijke gastronomie van het eiland. Eenmaal aan wal gestapt, hoef je het eiland nooit meer te verlaten en kun je het hele jaar rond genieten van de culinaire rijkdom.

Bestel Smaak van Texel

Gegevens De smaak van Texel:
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Uitgave:Gebonden met twee leeslinten.
  • Formaat: 25 x 28 cm.
  • Pagina’s:256 full color.
  • ISBN:978905956871
  • Prijs:€ 29,95
  • Auteurs: Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe & Tanja van den Berge.

 

 

Publicatiedatum: 29 mei 2020.
Foto: Cover De Smaak van Texel.

Koningin Maxima krijgt boek ‘Smaak van Texel’ uitgereikt
Vergroot deze afbeelding