Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Kookdemo Annette van Ruitenburg op open dag Dijkgatshoeve


WIERINGERWERF - Op zaterdag 21 juni koken Annette van Ruitenburg en Han de Kroon, auteurs van o.a. Onvergetelijke Groenten, met producten uit de tuin van Zorgboerderij Dijkgatshoeve. De zorgboerderij, gelegen in de Wieringermeer, heeft een kruidentuin met eetbare planten en knollen en vergeten groenten. De kookdemonstratie is in kader van de open dag die Dijkgatshoeve die dag houdt.

Speciaal voor die dag zijn er verschillende groentensoorten gekweekt op basis van receptuur uit Onvergetelijke Groenten, recht voor z’n raap. De Cavolo Nero of zwarte kool groeit goed en zal gebruikt worden om de hartige taart uit het boek te maken en te laten proeven. Verder staan nog diverse gerechten en activiteiten op het programma.

Menu en programma

Adres Dijkgatshoeve
Noorderdijkweg 24 B
1771 MJ Wieringerwerf

Annette van Ruitenburg
Kok, tuinierster en kookboekenschrijver, met veel kennis van de Wadden, streekproducten en natuurlijk koken. Annette adviseert restaurants en producenten bij het gebruik van biologische en streekproducten. Zij brengt producenten en restaurants met elkaar in contact. Kennis van de achtergronden van een product inspireren de chef, reacties van gasten en gebruikers inspireren de producent en het verhaal achter seizoen- en streekproducten helpt om goede informatie over het gerecht aan de gast te geven.

Voor haar kookworkshops, demonstraties, recepten en kookboeken geïnspireerd op het Waddengebied heeft Annette het Waddengoud keurmerk.

www.annettevanruitenburg.nl


Datum: 17 juni 2014.
Foto: Ruth de Ruwe.

Kookdemo Annette van Ruitenburg op open dag Dijkgatshoeve

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding