Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Kunstexpositie in Korensant Verhildersum


LEENS - Tot 1 juni is bij Restaurant Korensant Verhildersum de expositie Berookte Beelden en Verder te bewonderen. Maria Koijck maakt ruimtelijke objecten met een hergebruik- / duurzaamheidsmissie. In en om Waddengoud-restaurant Korensant Verhildersum exposeert ze dieren die zich thuis voelen in Groningen. 

Maria Koijck exposeert wereldwijd
Maria Koijck doet regelmatig community art projecten in binnen- en buitenland. Zo maakte ze in Vermont (USA) een Dino van petflessen, in Port Elisabeth (Z-Afrika) een Rhino van afgedankt schoolmeubilair en blikjes en in Brazilië een Orca van bamboe, visnetten en afval. Dit alles doet ze om aan te tonen hoeveel afval we met zijn allen achterlaten in de natuur. 

Grisailles van Ron Glasbeek
Onder de titel Berookte Beelden maakte Ron Glasbeek de afgelopen jaren grisailles en werk in kleur met als thema verleden en heden van Roma en Sinti zigeuners in Europa.

Ook het Groningse Hogeland heeft een zigeunerhistorie: in borg Ewsum bij Middelstum werd de zigeunertaal clene gijpta gesproken. Naar verluid maakten de zigeuners in 1420 voor het eerst hun entree, maar borgheer Johan van Ewsum was in 1570 de eerste die over hun aanwezigheid heeft geschreven. Plekken in de provincie Groningen als Egypteneinde, Egyptische dijk en het Hongercamp bij Leek/Nietap verwijzen naar de benamingen die dit reizende volk toen kreeg. Het volk, oorspronkelijk uit India afkomstig, werd Egypters (gypsies), Hongaren (Hongers) of Heidens genoemd. 

Aan de expositie Berookte Beelden en Verder zijn de volgende activiteiten verbonden: 


10 april 14.00 -16.00 uur: warme lunch met de kunstenaars
Maria Koijck en Ron Glasbeek vertellen over hun werk en lunchen met u mee. Prijs: € 35. Opgave: info@korensantverhildersum.nl

8 mei 14.00- 17.00 uur(Moederdag): Portret Workshop 
Ron Glasbeek en model Geke Hankel. Tekenmateriaal is aanwezig. Prijs: € 25. Opgave: ron@bas-is.nl 

22 mei 14.00- 17.00 uur: Cradle to cradle Workshop 
Maria Koijck. Mooie nieuwe dingen maken van gebruikt materiaal, zonder dat dit materiaal zijn waarde verliest. Dit heet ‘cradle to cradle’. Deze middag leert u van weggegooide petflesjes een mooie lamp te maken. Gereedschap en materiaal is aanwezig. Prijs: € 25. Opgave: maria@bas-is.nl


Publicatiedatum: 4 april 2016.
Foto: Facebook Verhildersum.

Kunstexpositie in Korensant Verhildersum

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding