Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Lancering Strijd om de Wadden en opening fietsroute Noarderleech


I.V.M HET CORONAVIRUS IS DE LANCERING VERPLAATST NAAR EEN NOG NADER TE BEPALEN TIJDSTIP

MARRUM – Op 18 maart 2020 opent Visit Wadden de fietsroute ‘Oorlog boven het Noarderleech’ bij het Friese Marrum. Dit is tegelijkertijd ook de lancering van de gloednieuwe verhaallijn ‘Strijd om de Wadden’ van de Visit Wadden campagne van de drie noordelijke provincies. Dit alles vindt plaats op woensdagmiddag 18 maart bij de De SeedyksterToer, Zeedijk 8 te Marrum.

Strijd om de Wadden

Tijdens de Tweede Wereldoorlog woede er een heftige strijd in de wolken boven het Waddengebied. Deze luchtoorlog heeft een blijvende impact gehad op het landschap en de mensen die daar leven. Zo herinnert de observatiebunker in Noarderleech aan de vele bunkers van de Atlantikwall in het Waddengebied. Deze bunkers in het Waddengebied maken deel uit van de ruim 6.000 kilometer lange Duitse verdedigingslinie van Noorwegen tot Spanje. Het verhaal achter dit fascinerende erfgoed en de vele andere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog worden in het kader van 75 jaar bevrijding met de verhaallijn ‘Strijd om de Wadden’ door Visit Wadden onder het voetlicht gebracht.

Oorlog boven het Noarderleech

Een aantal van deze bijzondere verhalen en locaties zijn door de gemeente Noordoost Friesland aan elkaar verbonden middels een fietsroute. Deze ruim 33 kilometer tellende fietstocht start bij de SeedyksterToer in Marrum. Van daaruit begint de ontdekkingstocht richting de observatiebunker van het Noarderleech. Onderweg komt men vele interessante plekken tegen, allemaal met een bijzonder verhaal. Zoals de aanleg van een oefenterrein voor de Duitse bezetter, oorlogsgraven van onbekende soldaten óf neergestorte Amerikaanse vliegtuigen. Natuurlijk zijn er langs de route ook diverse ondernemers te vinden waar je kunt overnachten of een mooi plekje voor een kopje koffie.

 

Publicatiedatum: 3 maart 2020.
Bron: Visit Wadden.
Foto rechtsboven: © Seeksykstertoer.

 

Lancering Strijd om de Wadden en opening fietsroute Noarderleech

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding