Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Landgoud straalt in landelijk tv-programma BinnensteBuiten


KLOOSTERBUREN - Op een zomerse dag in augustus heeft het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten opnames gemaakt bij het biologische en Waddengoud akkerbouwbedrijf Landgoud in Noord-Groningen. Vrijdag 27 oktober 2017 om 18.50 uur is de uitzending op NPO 2. 

In Kloosterburen hebben Ale, Fenna, Ine en Hero Havenga hun boerenbedrijf. Als hun mosterdvelden in bloei staan, waan je je in het buitenland. Maar chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer van het tv-programma komen niet voor het mosterdzaad, de appels, spelt of hop van de Havenga's. Ze komen voor de Blanka wijn. En die wijn wordt niet gemaakt van druiven, maar van witte aalbessen. Leon en Lendl zijn meer dan aangenaam verrast. Leon maakt twee gerechtjes die prima combineren met deze bijzondere drank.

Landgoud

Landgoud is een biologisch akkerbouwbedrijf van de familie Havenga. Aan de Groninger Waddenkust wordt met veel zorg en aandacht eerlijke producten geteeld. Naast spelt en witte aalbessen staan er ook mosterd, hop, pootaardappelen, wortelen, appels en baktarwe op het land. Dit allemaal op biologisch wijze, samen met de natuur! Over de producten van Landgoud wordt regelmatig geschreven in onder meer de lifestyle magazines Seasons, Noorderland, Landleven, de food magazines Delicious, Elle Eten en Smaakmakend.

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen vol liefde en passie op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten. Onderwerpen zijn onder meer: een duurzaam huis van boomstammen, een tot woonhuis verbouwde werfkelder, bijenkassen op het dak, boksende hazen, oesterzwammen kweken op koffiedik, een moestuin voor de hele buurt of een oogverblindende bloementuin. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden op NPO 2 om 18.50 uur en op zaterdag met een extra lange uitzending om 17.10 uur.

 

Publicatiedatum: 24 oktober 2017.
Foto: 
Blanka wijn tussen witte aalbessen bij Landgoud.

Landgoud straalt in landelijk tv-programma BinnensteBuiten

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding