Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Landgoud trapt e-bakfiets campagne af: groener bezorgen in stad en ommeland


GRONINGEN - Begin deze maand overhandigde wethouder Joost van Keulen (gemeente Groningen) een 'groene' e-bakfiets aan Hero Havenga de Poel van biologisch landbouwbedrijf Landgoud. Hiermee is de e-bakfiets van Ga slimmer reizen & werken officieel in gebruik genomen.

Landgoud is het 1e bedrijf dat de e-bakfiets uitprobeert om bestellingen in en om de stad Groningen rond te brengen.  Deze elektrische bakfiets is beter voor het milieu waarmee men toch gemakkelijk zwaardere pakketten kan vervoeren over langere afstanden.
 
Landgoud: (h)eerlijke producten
Landgoud is een biologisch landbouwbedrijf in Noord-Groningen. Met zorg en aandacht verbouwen zij diverse gewassen, waaronder de witte aalbes, appels, bieslook, baktarwe en spelt. Dit wordt verwerkt tot onder andere Blanka wijn, sap en siroop. Hun producten dragen het Waddengoud keurmerk. Veel producten worden rechtstreeks aan horeca, detailhandel en consumenten geleverd.

Voor mede-eigenaar Hero Havenga de Poel is het ideaal om te e-bakfiets uit te proberen: ,,Wij gaan de komende weken alle bestellingen in stad en ommeland hier mee bezorgen. Het gebruik van een e-bakfiets past goed bij onze bedrijfsfilosofie. Naast eerlijke en heerlijk producten, kunnen we nu experimenteren met duurzame distributie. Gezonder kun je het niet krijgen!”

E-bakfiets campagne
Het project ‘Ga slimmer reizen & werken’ stimuleert graag duurzame vervoersmiddelen die een goed alternatief zijn voor de auto. Met deze campagne wil zij ondernemers laten experimenteren of de elektrische bakfiets een interessant alternatief is voor het rondbrengen van goederen.

Een e-bakfiets heeft minder CO2-uitstoot dan een bestelauto en is daarmee beter voor het milieu. De elektrische ondersteuning maakt het ook goed mogelijk om zwaardere pakketen te vervoeren en om langere afstanden af te leggen.

Wethouder Joost van Keulen ziet grote voordelen van de e-bakfiets: ,,Het is schoner, goedkoper en in veel gevallen een goed alternatief voor de bestelauto.  Zeker in een compacte stad zoals Groningen kan het een uitkomst bieden.”
 
E-bakfiets voor ondernemers regio Groningen-Assen
De campagne wordt ondersteund vanuit het Europese BESTFACT-programma en is bedoeld voor alle ondernemers in de regio Groningen-Assen. De e-bakfiets kan twee weken worden geleend.

Aanmelden kan via info@gaslimmerreizen.nu.
 
Euro 800,- retour bij deelname onderzoek
Wanneer ondernemers besluiten om een e-bakfiets te kopen, kunnen zij bovendien meedoen met een onderzoek waarmee zij Euro 800,- terug krijgen op de aanschafprijs. Het onderzoeksbureau Mobycon voert het onderzoek uit.

Meer informatie staat op www.gaslimmerreizen.nu.


Foto: Overhandiging e-bakfiets door wethouder J. van Keulen aan dhr. H.G. Havenga de Poel (mede-eigenaar Landgoud).

Datum: 7 oktober 2013.
Landgoud trapt e-bakfiets campagne af: groener bezorgen in stad en ommeland

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding