Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Landschapstocht ‘Van terp naar wad en gewas’


VROUWENPAROCHIE - Tot en met donderdag 20 september is het op afspraak mogelijk een dagtocht met De SeedyksterToer te boeken. Met een panoramawagen beleven bezoekers hoe mensen hier leven met de Waddenzee en hoe de landbouw zich hier ontwikkelde. Onder leiding van een deskundige gids leer je meer over de unieke natuur van het Noarderleech én als de weersomstandigheden het toelaten is er een lunch in de kwelder!

De route 'Van terp naar wad en gewas'
 • De tocht begint ’s ochtends om 09.45 uur op Het Bildt in Vrouwbuurstermolen (op het terrein van De Kultuurfabriek aan de Leijsterhegedyk 27B).
 • De route gaat vervolgens naar de terp van Hegebeintum, met een excursie, koffie/thee en oranjekoek.
 • De route gaat dan naar een deel van de Waddenkust die normaal is afgesloten voor publiek. Hier vond in de jaren 70 de omslag van landaanwinning naar natuur plaats.
 • Vervolgens gaat de tocht over een mooie route door het gebied naar de Oudebildtdijk, waar in kader van Culturele Hoofdstad 2018 een gewassenveld is aangelegd, waar alle in deze streek (ooit) verbouwde gewassen groeien. Hierbij zijn de veranderingen in de tijd en het klimaat goed zichtbaar. Er is een rondleiding van ongeveer 1 uur en voor de gasten een consumptie.
 • De laatste etappe van deze bijzondere tocht gaat door het Bildtse landschap langs kunstboerderijen en een beeldenroute terug naar Vrouwbuurstermolen en de gasten stappen daar aan het einde van de route uit tussen 17.00 en 18.00 uur.
 • Tip! Na de tocht kan voor eigen rekening nog worden gedineerd met streekproducten in Restaurant De Molen.
Compleet verzorgde rondrit 
 • De prijs van de dagtocht bedraagt € 64,- per persoon. Hiervoor krijg je een uniek beeld van 't Bildt en een compleet verzorgde rondrit. 
 • Op alle genoemde plaatsen is een stop, kun je rondkijken en is er iets te drinken en/of te eten. 
 • Inbegrepen is tweemaal koffie/thee/fris, met oranjekoek in Hegebeintum, lunch bij de Seedykster toer/op de kwelder, broodjes, melk/karnemelk, koffie/thee/fris en suikerbrood bij Gewassenveld. Eventuele dieetwensen kun je aangeven bij vanplan.nl. 
 • Er is een boekje beschikbaar met uitleg in het Nederlands, Engels en Duits en er reist een gids mee die onderweg uitleg geeft. 
 • Eveneens inbegrepen: gratis bezichtiging van het bezoekerscentrum Hegebeintum en de kerk, het gebruik van de panoramawagen, bezoek aan de musea en de rondleiding (met toelichting) over de gewassenvelden bij boerderij P. Hoekstra aan de Oudebildtdijk.
Interesse? Meld je aan

Deze bijzondere tocht is alleen op afspraak te boeken. Aanmelden kan tot de dag van tevoren tot 14.00 uur via www.vanplan.nl 

Meer info?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met De SeedyksterToer via 0518411434, kijk op www.seedykstertoer.nl of download de flyer!

It Fryske Gea

De SeedyksterToer en It Fryske Gea organiseren de tocht.

 

Publicatiedatum: 20 juni 2018.
Foto: © SeedyksterToer.

 

Landschapstocht ‘Van terp naar wad en gewas’
Vergroot deze afbeelding