Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Lichtjestocht in Waddengouddorp Oosterend


OOSTEREND - Donderdag 24 december, tijdens Kerstavond, is het Waddengouddorp Oosterend op Terschelling sfeervol verlicht met kaarsjes, vuren en kerstbomen. Volg het lichtjesspoor en laat u verrassen met wat u onderweg tegenkomt tijdens de jaarlijkse lichtjestocht. De tocht begint om 17.00 uur bij Camping Duinkant aan de hoofdweg van Oosterend. Deelname is gratis.

Kerstavond is altijd een speciale avond in Oosterend. De bewoners vieren dan de duisternis en het licht met een bijzondere tocht door het dorp. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen. Vooral voor kinderen is het een hele belevenis. Tip!: doe warme kleding aan en breng een eigengemaakt lichtje mee! Samen wandelen in het donker met eigen lichtjes langs de duinen, over straten en erven van boerderijen maken het een onvergetelijke avond.

Tijdens de tocht is er voor jong en oud van alles te beleven.

Zo neemt Theater Compagnie Barrevoet je mee in hun wonderlijke winterwereld. Een bijzonder locatietheater waarvan de magische beelden nog lang bijblijven. Dit gezelschap laat zich inspireren door de plek en maakt gebruik van gejutte spullen van buurtbewoners en zet door hun prachtige theatrale optreden aan tot een lichte overdenking.

Voor de kinderen vertellen stripfiguren Kaatje & hondje Mup hun kerstverhaal. Wat doet die aangespoelde kerstboom daar langs het pad? Wandel mee en ontdek het!

Op het eindpunt bij Waddengoudboerderijwinkel De Zeekraal is er warme chocolademelk en muziek. Jonge deelnemers kunnen aan de slag met kleurplaten en stiften om de kerstboom te versieren.


Datum: 18 december 2015.

Lichtjestocht in Waddengouddorp Oosterend
Vergroot deze afbeelding