Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Liever Lokaal: eerste Nederlandse Slow Food kookboek


AMSTERDAM - Op dinsdag 18 november presenteren Fontaine Uitgevers en Slow Food Nederland het allereerste Nederlandse Slow Food kookboek Liever Lokaal, 365 dagen per jaar bij De Kookboekhandel in Amsterdam.

Een lees- en kookboek vol met heerlijke recepten van lekkere lokaal verkrijgbare producten uit het seizoen.

Waddengoud gecertificeerde culinair schrijvster Annette van Ruitenburg is één van de auteurs en Waddengoud-fotograaf Ruth de Ruwe heeft de fotografie voor het kookboek op zich genomen. Beide afkomstig van Texel.

Presentatie Liever Lokaal

  • Datum: dinsdag 18 november 2014.
  • Tijd: 16.00 uur.
  • Plaats: De Kookboekhandel, Haarlemmerdijk 133 in Amsterdam.

Onder het genot van een hapje en een drankje wordt Liever Lokaal aangeboden aan Jack Stroeken, voorzitter Slow Food Nederland, en aan Femke van den Heuvel, oprichtster, hoofddocent en kok aan de VIP Health & Nutrition opleiding, de vegetarische koksopleiding voor professionals. Femke was dit jaar Award Winning Chef tijdens The Vegetarian Chance, een internationale kookwedstrijd in Milaan.

Laat uw exemplaar signeren
Iedereen mag die middag langs komen bij De Kooboekhandel. Degene die ‘Liever Lokaal’ dan koopt mag het tevenslaten signerendoor de aanwezige auteurs:

Elders te koop?
Vanaf 18 november is het kookboek ook in vele andere boekhandels te verkrijgen of te bestellen, waaronder het Centraal Boekhuis en Bol.com.

Over Liever Lokaal; 365 dagen per jaar
De volledige titel van het nieuwe kookboek is Liever Lokaal; 365 dagen per jaar. Dit boek geeft inspiratie om elke dag van het jaar een heerlijke maaltijd op tafel te zetten met producten uit uw nabije omgeving. Lekker, puur en eerlijk. Denk aan kokkels in het voorjaar, wilde bosframbozen in de zomer, tamme kastanjes in de herfst en de ‘herontdekte’ Soesterknollen in de winter.

Het voorwoord is van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van de wereldwijde Slow Food–beweging. 


Annette van Ruitenburg
Kok, tuinierster en kookboekenschrijver, met veel kennis van de Wadden, streekproducten en natuurlijk koken. Annette adviseert restaurants en producenten bij het gebruik van biologische en streekproducten. Zij brengt producenten en restaurants met elkaar in contact. Kennis van de achtergronden van een product inspireren de chef, reacties van gasten en gebruikers inspireren de producent en het verhaal achter seizoen- en streekproducten helpt om goede informatie over het gerecht aan de gast te geven.

Voor haar kookworkshops, demonstraties, recepten en kookboeken geïnspireerd op het Waddengebied heeft Annette het Waddengoud keurmerk.

www.annettevanruitenburg.nl

Ruth de Ruwe
Fotografe Ruth de Ruwe woont en werkt op Texel. En dat is ook direct haar grootste inspiratiebron. Ruth fotografeert vrijwel dagelijks in de Texelse natuur. Door haar verleden als kunstschilder kijkt ze nét even met een andere blik. Dat levert prachtige, indringende natuurfoto’s op, soms bijna schilderijen.

Behalve door de natuur wordt Ruth geïnspireerd door eten. Ze houdt van lekker eten én ze fotografeert het. Anders dan in de foodfotografie gebruikelijk is, fotografeert Ruth ook hier puur natuur. Er komen geen hulpmiddelen als haarlak of scheerschuim aan te pas. En dat zie je: de prachtige gerechten op haar foto’s kun je bijna proeven.

Voor haar fotografie gerelateerd aan het Waddegebied draagt Ruth het Waddengoud keurmerk.

www.ruthderuwe.nl


Datum: 11 november 2014.

Liever Lokaal: eerste Nederlandse Slow Food kookboek

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding